Selçuk’ta gelecek ve girişimcilik konuşuldu

Selçuk’ta gelecek ve girişimcilik konuşuldu
Selçuk Üniversitesi (SÜ) ve Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından organize edilen ‘Gelecek ve Girişimcilik’ paneli Selçuk Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleştirilen panele, SÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Okka, Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü, Konya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çevik, Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Akman, Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Cihangir Mıhoğlu, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Panel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Okka, Konya’nın lokomotifi ve beyni diyebilecekleri güzide kuruluşların olduğunu belirterek, “Gelecekte ve girişimcilikte neler yapılabilir bu kurum kuruşlarımıza önemli görevler düşüyor. Selçuk Üniversitesi olarak devlet üniversiteleri arasında sıralamamız değişti 12’nci sıradan 9’uncu sıraya yükseldik. Kamu ve Avrupa Birliği fonu kullanmaksızın sanayi kuruşları ile iş birliği yapılan AR-Ge projelerimizin toplamı 123’tür. Bunun 97’si Selçuk Üniversitesi’nden. 2016 yılında 262 patent başvurumuz var. Patent başvurusunda Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Şahin birinci sırada yer almaktadır. Girişimcilikte ise üniversiteler arasında Türkiye’de 5’inci sırada yer alıyoruz” dedi.

“Konya’nın geleceği Türkiye’nin geleceğinden bağımsız değildir”
Panelde ilk sözü alan Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü ise, Selçuk Üniversitesinin son zamanlarda hızla gelişmeye devam ettiğini ifade ederek, “Üniversitelerimiz büyük imkanlar ve hizmetler veriyor. Üniversitemiz öğrencilerimize tam donanımlı üniversite kampüslerinde ve atölyelerde, laboratuvarlarda eğitim veriyor. Bu kadar imkanı değerlendirip kendimizi geleceğe hazırlayabilirsek bir anlam ifade etmiş oluruz. Dünü bilerek bugünü değerlendirmek ve geleceğe güvenle bakabilmek gerekiyor. Panelimizin konusu Konya’nın geleceği ancak Konya’nın geleceği Türkiye’nin geleceğinden bağımsız değildir” diye konuştu.

“Büyük gelecekleri kurmak büyük geçmişi ve birikimi olan milletlere nasip olur”
Gençlerle bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu dile getiren Konya Ticaret Borası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çevik de, “Selçuklu Devleti’nin ismini alan Selçuk Üniversitesinde sizlerle beraber olmaktan mutluluk duyuyorum. Millet olarak biz bu topraklarda bin yıldır yaşıyoruz ve yaşamaya devam edeceğiz. Eğer bir inşaatın temeli olmazsa yukarıya çıktığımız katların hepsi yıkılır. Türk gençliğinin temeli olması gerekir. Medeniyetimiz ve ecdadımızı bilmemiz gerekir. Selçuk Üniversite ve Konya Ticaret Borsası olarak siz gençlerimize her türlü imkanı sağlıyoruz ve sizleri yarınlara hazırlamak için elimizden gelen tüm çabayı sarf ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Gelecek girişimcilerin ve yenilikçi düşünenlerin olacak”
Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Akman, dünyanın hızla değiştiğini kaydederek, “Özellikle iş dünyamız o kadar değişiyor ki eğer teknolojiden uzak kalırsanız yok olup giderseniz. Her an değişime hazır olup olmadığımızı sorgulamamız gerekir. Son yıllarda girişimcilere ciddi destek veren bir ülkeyiz. Girişimcilere her zaman destek vermeye devam edeceğiz. Gelecek, girişimcilerin ve yenilikçi düşünenlerin olacak" dedi.
Panelde son olarak Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Cihangir Mıhoğlu, Konya Ticaret Odası’nın çalışmalarından ve sanayi-üniversite işbirliği hakkında öğrencilere bilgi verdi. Konuşmaların ardından panelistler öğrencilerin sorularını cevapladı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.