Uğur Özteke

Uğur Özteke

Selçuk’ta rektörlük seçimlerinde son durum

Selçuk’ta rektörlük seçimlerinde son durum

Son günlerde seçim lafından, vaatlerden bıktık derken inanın kimseye haksızlık etmek istemiyorduk. Ama yine de birileri bizi yanlış anlamaya devam ediyorlarmış. Etsinler bakalım. Onların da canları sağ olsun. Önemli olan insanların gönlünün samimiyeti olduğuna inanıyoruz ve de inanmaya devam edeceğiz inşallah.

MUSTAFA ŞAHİN HOCA TAM GAZ ÇALIŞIYORMUŞ

Mesela son günlerde biz sadece genel seçimlerle yatıp kalkmıyoruz ki. Gelecek ay Selçuk Üniversitesi’nde de rektörlük seçimleri var. Ve ne acıdır ki bu rektörlük seçimi sadece seçimde oy kullanacak öğretim üyeleri arasında kalmıyor şehre yayılıyor. Şehir ile de sınırlı kalmıyor taaaa Ankara’ya gidiyor. Ankara’da durmuyor devletin zirvesine kadar rektör adaylarının dosyaları taşınıyor. Durum böyle olunca da rektörlük seçimleri ile bizde dolaylı olarak etkilenmiş oluyoruz.

Mesela Prof. Dr. Mustafa Şahin adaylığını açıklayan ilk isimdi. Son bir iki haftadır üniversite dünyasında Mustafa Hoca’nın adaylıktan çekileceği yönünde laflar dolaşmaya başladı. Ve iddialar öyle bir hale gelmeye başladı ki biz de inanmaya başlıyorduk.

Bunun üzerine durumu ve eğer yeni bir gelişme varsa gelişmeleri birinci ağızdan öğrenelim dedik ve Sayın Şahin ile görüştük.  

Şahin Hoca çok net ve üstüne basa basa iddia ediyordu, “Abi çekileceğimiz söylentileri ortaya atılmış. Bu gerçek dışıdır, biz çalışmalarımız birebir hocalarla görüşerek sürdürüyoruz. Yaklaşık bin 75 öğretim üyemizin yarısı ile görüştüm, kendimi, projelerimi ve yönetim anlayışımı anlattım. Çok şükür büyük bir teveccüh var hocalarımızdan. Kalan öğretim üyelerimizle görüşmelere devam edeceğim.

Ayrıca seçim bürosunu kapattığım iddiasında bulunanlar olmuş. Büro açık, arzu eden gidebilir. Ancak ben görüşmelerimi hocalarımızın odalarında ve küçük gruplar halinde farklı mekanlarda yapıyorum. Bu nedenle büroya gidecek zamanım olmuyor.

Bizim çekilmemiz söz konusu değil. Bu süreçte herkesi ve her kurumu doğru bir şekilde bilgilendirdik ve bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Öte yandan Konya’mızı yakından ilgilendiren projelere imza atmaya devam ediyoruz. Bakanlıklarla, KTO ile Selçuk Öztürk Başkanla yeni ve çok güzel projeleri yürütüyoruz. Bunlarla inşallah Konya’mıza çok önemli ekonomik girdileri olacak bir projeler”… diyordu.

PROF. AHMET ALKAN DA ADAYMIŞ

Bize üniversite içerisinden gelen duyumlarda bir dönem Konya siyasetine değil Türk siyasetine önemli hizmetlerde bulunan Prof. Dr. Ahmet Alkan Hoca’nın da rektörlük seçimlerinde aday olacağı bilgileri gelmeye başladı. İnşallah en kısa zamanda Alkan Hoca ile de görüşür bu konuları sizlerle bire bir paylaşırız.

PROF. EMRULLAH EKEN HOCA ADAY MI?

Dedik ya bize sadece siyasi bilgiler gelmez ki. Son bir iki haftadır Selçuk Üniversitesi içerisinden inanılmaz bir bilgi akışı başladı. Yanlış bir şey yapmak istemiyoruz. Gaza gelme yaşımız geçti. Yan yattı çamura battı işi ise çok sıkıntılı. Bir de üniversiteye ve değerli hocalarımıza zarar vermemek için dikkatli olmak zorundayız. Ama yine güvenilir kaynaklardan gelen bilgilere göre Veterinerlik Fakültesi’nden Prof. Dr. Emrullah Eken Hoca’nın da rektör adayı olacağı bilgileri geliyor.

İsterseniz hele şu 1 Kasım’ı bir atlatalım biz üniversitemize yeniden dönelim.   

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Hayat deneyler bütünüdür. Ne kadar çok deney yaparsanız, sizin için o kadar iyi.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Ilgın Tur’un …700 plakalı aracı Anıt Hastanesi önünde kırmızı ışıkta geçmediği zaman daha iyi ADAM oluruz.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR