Selçuk’ta Turizm Haftası Kutlandı

Selçuk’ta Turizm Haftası Kutlandı
Selçuk Üniversitesi’nde ‘Turizm Haftası’ düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Etkinlikler, Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde Turizm Fakültesi öğrencilerinin zeybek gösterisi, öğrencilerden Gizem Kalebek’in keman dinletisi ve fakülte öğrencilerinin müzik dinletisiyle başladı. Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Çukurçayır, burada yaptığı konuşmada, turizmin bir sevda işi olduğunu belirterek, yeni kurulmuş bir fakülte olarak bu anlamda kurumsallaşmaya gayret gösterdiklerini ifade etti. Selçuk Üniversitesi Avrasya Turizm Girişimcileri Topluluğu Başkanı Duygu Taştan da topluluk olarak en temel amaçlarının; turizm sektörünün eğlendirirken öğreten, öğretirken de eğlendiren tarafını, sosyokültürel çalışmalarla destekleyerek, uluslar arası kongre, seminer, panel gibi etkinliklerle sektöre teşviki artırmak olduğunu aktardı.
Etkinlikler, Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde diğer bir program olan dünyaca ünlü yemek yazarı şef Ömür Akkor’un ‘Geçmişten Günümüze Türk Mutfağı’ konulu söyleşiyle devam etti. Akkor’a söyleşinin sonunda, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Çukurçayır tarafından plaket takdim edildi.
ÖĞRENCİLER GASTRONOMİ ŞENLİĞİNDE YARIŞTI
Etkinliklerin son bölümünde ise Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi Uygulama Oteli’nde ‘Gastronomi Şenliği’ düzenlendi. Ünlü yemek yazarı şef Ömür Akkor, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Çukurçayır, öğretim üyeleri ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen şenlikte, ana yemekler kategorisinde 22, hamur işleri ve zeytinyağlılar kategorisinde 9, tatlılar kategorisinde 11 öğrenci yarıştı. Yarışmada, birincilere kupa ve çeyrek altın, 2 ve 3’üncülere madalya ve 4’üncülere ise jüri özel ödülü olarak Ömür Akkor imzalı kitap hediye edildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.