Uğur Özteke

Uğur Özteke

Selimiye Caddesi Esnafı üzgün

Selimiye Caddesi Esnafı üzgün

Büyükşehir Belediyesi tarafından Hazreti Mevlana’nın türbesinin bulunduğu ve tarihi bir geçmişe sahip olan Bedesten’deki restorasyon çalışmaları devam ediyor. Bu iş gerçekten de öyle dışarıdan görüldüğü gibi kolay ve basit bir iş değil. Buradaki çalışmalar tamamlandığı zaman gerçekten bölgenin nezih, güzel ve her yönü ile yaşanılabilecek bir seviyeye geleceği görülüyor.   

Bölgede bugüne kadar 2 bin 450 işyerinin restorasyonu tamamlanmış.

Buraya 100 milyon lira harcanıyormuş. Şimdiye kadar 530 ton demir, 110 ton alüminyum, 53 bin metrekare çatı kaplama, 10 bin metrekare kepenk yapılmış. Bin 50 metre kanalizasyon, bin 175 metre telekomünikasyon ve sinyalizasyon, 13 bin metrekare doğal taş döşemesi, 4 bin 500 metre sundurma, 10 bin metrekare cam imalatı yapılmış.

Bu işe ön ayak olanlardan ve yapanlardan Allah razı olsun. Tozu taşı, pisi, inşaatı tamamlandığı zaman inanıyoruz ki bölge nostaljik görüntüsü ile cazibe merkezi olacak. Ya da olabilecek(!)

Ama işte tam bu noktada aynı bölgede bulunan yani şehrin Alaaddin Caddesi’nden Türbe bölgesine kadar ki alan için düşünülen bu çalışma içerisinde Selimiye Caddesindeki esnaflar üzgün. Üzgün ve kırgınlar. Kırgın hatta kızgınlar.

Esnaf diye kırgın ve kızgın?

Şu fotoğraflara bir bakar mısınız?

img-20140705-wa0001.jpg

img-20140705-wa0002.jpg

img-20140706-wa0000.jpg

img-20140706-wa0001.jpg

….

Şimdi bu proje tamamlandığı zaman binlerce dükkan iş yeri ve bina restore edilmiş pırıl pırıl olsa da türbenin yanı başında bu çirkin görüntüler durursa onca emeği yazık olmaz mı?

Bilgimiz olmadığı için esnaflara bir şey diyemedik. Ama inşallah buralarda yapılır diye ümit verdik.

YÜRÜYEN MERDİVENDEN GELEN SESLER

Yine Büyükşehir Belediyesi Nalçacı’da biri Kemal Onsun Camii önü olmak üzere iki üst geçidi yürüyen merdivenli olarak yapmıştı. Burası da epey geç inşa edildi ama sonu iyi olmuştu. Bu bölgede oturan bir okurumuz bize geçenlerde mail atarak yürüyen merdivenlerden inanılmaz şekilde sesler geldiğini bu durumu da belediye yetkililerine ilettiğini yazmıştı. Okurumuzun bu şikayetini bire bir sizlerle paylaşmak isterdim ama herhalde oruç bizi tuttu(!) ki bir türlü o yazıyı bulamadık. Okurumuzdan da özür dilerim. Çünkü hangi sitenin önünde olduğunu sıkıntıyı çok daha net ifade etmişti. Biz bu ses durumunu yetkililere bir kez daha hatırlatalım istedik.           

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Evlat dediğin, peygamber ağlatmış bir imtihandır. Kimse basit görmesin, hafif geçirmeyi beklemesin.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Dedeman kavşağında kaldırımlara trafiği tehlikeye düşürecek şekilde araç park etmediğimiz zaman ADAM oluruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR