'Selin Afet Boyutunda Olmadığını Düşünüyoruz'

'Selin Afet Boyutunda Olmadığını Düşünüyoruz'
Bartın Valisi Nusret Dirim, sel felaketiyle ilgili "Kısmi olarak hayatı etkileyen bir durum var ama ilimizin tamamını etkileyen bir afet boyutunda olmadığını düşünüyoruz." dedi

BARTIN (AA) - Bartın’ın Amasra ilçesine bağlı Göçkün köyünde dün meydana gelen sel felaketinin verdiği hasarı tespit çalışması başladı.

Sel felaketinin yaşandığı bölgede kurulan koordinasyon merkezinde yetkililerden bilgi alan Bartın Valisi Nusret Dirim, gazetecilere yaptığı açıklamada, hayatın normale dönmeye başladığını ve yakın zamanda yağışın beklenmediğini söyledi.

Arama, kurtarma ve hasar tespit çalışmaları için havanın iyi olduğunu ifade eden Dirim, “Burada en büyük tesellimiz can kaybının olmaması. Amasra ve Kurucaşile’nin köylerinde ciddi hasarlar oluştu. Bu konu ile ilgili çalışmalara ekiplerimiz başladı. Tespit komisyonları kurduk” dedi.

En büyük sıkıntının, şehirleri birbirine bağlayan Bartın-Kastamonu yolunda ulaşımın sağlanamaması olduğunu bildiren Dirim, şunları kaydetti:

“İleride ciddi bir heyelan bölgesi ve bir köprünün göçtüğü bilgisi var. Bu bölgelerde çalışmaları yoğunlaştırdık. Geçici de olsa yolu ulaşıma açmak için çalışıyoruz. Köylerden aldığımız bilgilere göre hayati tehlikesi olan bir insanımız yok. Hastaların kurtarılması işlemini de dünden itibaren helikopter ile yapıyoruz. Yiyecek ve temiz su ihtiyacı olanlara ulaşıyoruz. Kriz merkezleri sağlıklı bir şekilde çalışıyor."

"Kurucaşile'ye Kastamonu'dan ulaşabiliyoruz"
Devletin tüm kurumlarıyla koordineli şekilde çalıştığını vurgulayan Dirim, şöyle devam etti:

"Yaraları sarmak için işbirliği içinde çalışıyoruz. Birkaç gün içerisinde geçici de olsa bağlantı sağlayabiliriz. Ulaşılamayan köyümüz yok ancak dolaylı yollardan ulaşıyoruz. Sıkıntımız bu. Kurucaşile’ye buradan ulaşamıyoruz, Kastamonu’nun Cide ilçesinden ulaşabiliyoruz. Bu, uzun bir güzergah. Bunu normale döndürmeye çalışıyoruz. Dün burada 2 otobüs içinde vatandaşlar mahsur kalmıştı. Onlar mahsur kaldıkları yerden kurtardık."

Bölgedeki tablonun yeni yeni ortaya çıktığını ifade eden Dirim, "Ekiplerimiz çalışmaya başladı. Bölgenin tamamı tarandığında hasar ile ilgili fotoğraf ortaya çıkacaktır. Burada özellikle altyapı sorunları var.” dedi.

Bölgenin "afet bölgesi" ilan edilip edilmeyeceğine ilişkin soruya Dirim,” Kısmi olarak hayatı etkileyen bir durum var ama ilimizin tamamını etkileyen bir afet boyutunda olmadığını düşünüyoruz. Hasar tespit komisyonundaki arkadaşlarımız bir dolaşsınlar. Onların getirdiği bilgilere göre, daha sağlıklı bir karar veririz." yanıtını verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.