Şemdinli Şehitlerine Veda

Şemdinli Şehitlerine Veda
Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki terör saldırısında şehit olan 10 asker, Van'da düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı

VAN (AA) - Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK'nın patlayıcı yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit düşen askerler için Van'da tören düzenlendi.

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Filo Komutanlığında gerçekleştirilen ilk tören, şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve öz geçmişlerinin okunmasıyla başladı.

Müftü Nimetullah Arvas'ın okuduğu duanın ardından şehitlerden Uzman Çavuş Mustafa Dobur, Piyade Sözleşmeli Er Hasan Aydoğdu, Piyade Sözleşmeli Er Özkan Altınok ve Jandarma Er Eyüp Hacioğlu askeri uçakla memleketlerine uğurlandı.

Diğer şehitler Piyade Asteğmen Ömer Baydili, Uzman Çavuş Bayram Aksu, Uzman Çavuş Ertan Bayraktar, Jandarma Onbaşı Evren Kara, Jandarma Er Erkan Özdemir ve Jandarma Er Latif Aşıkmuslu için de tören düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması, öz geçmişlerinin okunması ve duanın edilmesinin ardından şehitlerin naaşları memleketlerine gönderilmek üzere askeri uçağa alındı."Milletimizin bu kararlı tutumuyla başarılı olamayacaklardır"
Törene katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gazetecilere yaptığı açıklamada, şehitlerin geride bıraktığı mücadeleyi kararlılıkla yürüteceklerini, terörün sonunu getireceklerini söyledi.

Şehitlere verdikleri sözün yerine getirileceğini kaydeden Soylu, şöyle devam etti:

"Yiğitlerimize verdiğimiz bir söz var. Biraz önce onları buradan uğurladık. Sözümüz açık. Arkadaşları ve bizler görevi tamamlayacağız. Rahat olsunlar, rahat uyusunlar. Türkiye Cumhuriyeti devleti, bu millet 14 yıldır yapılamaz denilen birçok şeyi başardı. Terörle dünyadaki birçok ülke 'nasıl mücadele edeceğiz, nasıl başaracağız' endişesi içerisinde. Ama 14 yıldır birçok başarının altına imza atan bu millet ve bu devlet, terörü de ortadan kaldıracak iradeyi gösterecektir. Özellikle kırsalda yapılan, güvenlik güçlerimizin ortaya koyduğu kararlı mücadele terör örgütünü telaşlandırmakta. Son yılların terör örgütüne katılımda en düşük sayı, terör örgütünü kendi içerisinde bi çare duruma düşürmekte. Bir taraftan finans, bir taraftan ekonomik destek, bir taraftan terör örgütüne katılımlar ve güvenlik güçlerimizin kararlı mücadelesi ve milletimizin desteğiyle birlikte ortaya çıkan bu son tabloyu bertaraf etmeye terör örgütü çalışmaktadır. Bunda başarılı olamayacaklardır. Bu açıktır ve milletimizin bu kararlı tutumuyla başarılı olamayacaklardır."

"İnleri neredeyse bilinmelidir ki bunu bulacağız"
Milletin terörist ve terörizme destek verenleri güvenlik güçlerine bildirmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Soylu, şunları kaydetti:

"Şimdi milletimizin desteğiyle birlikte bunlar nerede saklanıyorlarsa, inleri neredeyse bilinmelidir ki bunu bulacağız. Ama milletimizin, özellikle yöre halkımızın bize bu teröristlerin kimden beslendiği, nasıl destek aldığı ve nerede oldukları konusunda bizim bilgimiz dışındaki bilgi vermeleri önemlidir. Bu ihbarlar milletimizin bütünlüğü için ve terörle mücadelenin kararlılığı içindir. . Başta da söylediğim gibi görevi tamamlayacağız."

Törene, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, Vali İbrahim Taşyapan, AK Parti Van Milletvekilleri Beşir Atalay, Burhan Kayatürk, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Arif Çetin, Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, ilçe belediye başkanları, kurum amirleri ve askeri erkan katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.