Semerkant'ta İmam Buhari Merkezi Kurulacak

Semerkant'ta İmam Buhari Merkezi Kurulacak
TAŞKENT (AA) - Özbekistan ile İslam Kalkınma Bankası arasında Semerkant'ta İmam Buhari Uluslararası Bilimsel Araştırma Merkezi'nin kurulması konusunda...

TAŞKENT (AA) - Özbekistan ile İslam Kalkınma Bankası arasında Semerkant'ta İmam Buhari Uluslararası Bilimsel Araştırma Merkezi'nin kurulması konusunda karşılıklı anlayış memorandumu imzalandı.

Özbekistan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev, Riyad'da İslam Kalkınma Bankası Başkanı Bandar Hajjar ile bir araya geldi.

Görüşmede, Özbekistan hükümeti ile İslam Kalkınma Bankası arasında Semerkant'ta İmam Buhari Uluslararası Bilimsel Araştırma Merkezi'nin kurulmasına ilişkin karşılıklı anlayış memorandumu imzalandı.

Taraflar arasındaki ilişkilerin hızla geliştiği, sosyo-ekonomik alanlardaki projelerin hazırlanması ve hayata geçirilmesinde sıkı iş birliğinin yapıldığı ifade edilen açıklamada, Özbekistan ile İslam Kalkınma Bankasının iş birliğinin daha da geliştirilmesi için büyük potansiyel bulunduğu vurgulandı.

Açıklamada, bu çerçevede yeni projelerin hazırlanması amacıyla karşılıklı heyetlerin ziyaretlerine ilişkin eylem planının hazırlanması konusunda görüşmede mutabakata varıldığı bildirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.