Semih Kaplanoğlu'nun "Buğday"ı 24 Kasım'da Sinemalarda

Semih Kaplanoğlu'nun "Buğday"ı 24 Kasım'da Sinemalarda
BFI Londra Film Festivali'nde de gösterimi yapılacak film, Adana ve Tokyo film festivallerinin yarışma bölümünde de yer alacak- Yönetmen Kaplanoğlu:- "Filmin seyirciyle iyi bir ilişki kuracağını ve bir karşılık bulacağını düşünüyorum. Çünkü film bizim hik

İSTANBUL (AA) - "Bal", "Süt" ve "Yumurta" üçlemesiyle bilinen yönetmen Semih Kaplanoğlu'nun son filmi "Buğday (Grain)", 24 Kasım'da vizyona girecek.

Kaplanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, filmin dünya prömiyerini 23. Saraybosna Film Festivali'nde yaptıklarını hatırlatarak, diğer festivallerden de yoğun ilgi gördüklerini söyledi.

Filmin bu yıl 24.'sü düzenlenen Adana Film Festivali'nin "Ulusal Uzun Metraj Film" bölümünde yarışacağını belirten Kaplanoğlu, BFI Londra Film Festivali'nde de gösterimini yapacaklarını dile getirdi.

Semih Kaplanoğlu, farklı ulusal ve uluslararası festivallerden de davet aldıklarını vurgulayarak, "Filmin seyirciyle iyi bir ilişki kuracağını ve bir karşılık bulacağını düşünüyorum. Çünkü film bizim hikayemizi, bizim manevi dünyamıza ait şeyleri aktarıyor. Kendi kültürel birikimimizi anlatıyor." diye konuştu.

Seyircilerin farklı bir film göreceklerini aktaran yönetmen, "Buğday'ı 24 Kasım'da sinemalarda göstereceğiz. Manevi duygulara seslenen bir film. 'Buğday', bizi var eden meseleler üzerine konuşuyor. Güney Amerika, Avrupa ve Asya'dan filme karşı büyük bir teveccüh var. Öyle anlaşılıyor ki film dünyayı dolaşacak." ifadelerini kullandı.


- "Buğday"

Birçok sembol ve metaforla zenginleşen, orijinal dili İngilizce olan filmin çekimleri, Türkiye, ABD ve Almanya'nın farklı şehirlerinde siyah beyaz olarak gerçekleştirildi.

Film, parlak bir kariyeri ve bildiği her şeyi terk eden bilim insanı Cemil Akman ile tohum genetiği uzmanı Prof. Dr. Suat Erin'in yolculuğunu konu ediniyor.

Türkiye, Almanya, Fransa, İsveç ve Katar ortak yapımı "Buğday"ın başrollerini Jean-Marc Barr, Ermin Bravo, Grigory Dobrygin ve Cristina Flutur paylaşıyor.

TRT ve Galata Film ortaklığıyla çekilen ve yaklaşık 5 yılda tamamlanan "Buğday", Tokyo Film Festivali'nin yarışma bölümünde de yer alacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.