Sen Değerlisin Derneği çocukları unutmadı

Sen Değerlisin Derneği çocukları unutmadı
Dezavantajlı çocuklar için kurulduğu 2020 yılı Mart ayından beri çalışmalar yürüten Sen Değerlisin Derneği, yine güzel bir çalışmaya imza attı.

Dezavantajlı çocuklar için kurulduğu 2020 yılı Mart ayından beri çalışmalar yürüten Sen Değerlisin Derneği, yine güzel bir çalışmaya imza attı. Sen Değerlisin Derneği üyeleri, olumsuz yaşam koşullarıyla karşı karşıya kalan mevsimlik tarım işçilerinin çocukları için başlattığı “Tarlaya Umut Ekelim” projesi kapsamında çocuklarla bir araya gelerek onlara uçurtma ve oyuncak hediye ettiler. Bu proje kapsamında ilk olarak “1 Bağış 1 Gülüş” kampanyasını başlatarak Obruk’taki mevsim tarım işçilerinin çocuklarına hijyen kiti ve oyuncak paketi dağıtan ve çocuklarla vakit geçiren dernek üyeleri, daha sonra sahadaki sorunları gözlemleyebilmek için Karadona’daki çocukları ziyaret etti. Sosyal İnovasyon Ajansı ile işbirliği yaparak mevsimlik tarım işçileri için örnek bir yaşam alanı oluşturmak amacıyla teknik geziler düzenlendi. “Yakındaki Uzak: Mevsimlik Tarım İşçileri” paneli, mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarına yönelik sürdürülebilir eğitim modelleri oluşturmak için “Eğitim Çalıştayı” ve mevsimlik tarım işçiliği oturumunun yer aldığı “Kalkınma Forumu” ile bu sorunu ve çözüm önerilerini en ince ayrıntısına kadar ele aldılar. Hayıroğlu’ndaki çocukların kaldıkları çadır alanına jeneratör götürerek çocuklara sinema keyfi yaşattılar ve kendi götürdükleri çadırlarda mevsimlik tarım işçilerinin çadır alanlarında kalarak yaşam alanlarının zorluklarını bizzat deneyimlediler.

sen-degerlisin-dernegi-tarim-iscilerinin-cocuklarini-unutmadi-3.jpg

‘İYİ YAŞAM KOŞULLARINA SAHİP OLMAK HER ÇOCUĞUN HAKKI’

Tarlaya Umut Ekelim projesi koordinatörü Hatice Arslan yaptığı açıklamada, “Mevsimlik tarım işçisi veya ailesiyle mevsimlik olarak göç etmek zorunda kalan çocuklar başta eğitim hakkı olmak üzere sağlıklı yaşam hakkı, oyun hakkından da mahrum kalmaktadırlar. İyi yaşam koşullarına sahip olmak her çocuğun hakkı. Çocukları ziyaret ederek unutamayacakları bir gün geçirmelerini sağlamak istedik. Birlikte uçurtma uçurduk, yemek yedik, çocuklara oyuncaklar dağıttık. Aileleriyle sohbet ettik ve yaşadıkları zorlukları dinledik. Mutluluklarını kelimelerle anlatmamız çok zor. Gözlerindeki ışıltıyı görmeniz gerekirdi. Güzel bir gün geçirdik; ama asıl hedefimiz bu çocukların daha iyi koşullarda kalmalarını, çocuk dostu alanların oluşturulmasını ve eğitime devam etmelerini sağlamak. Derneğimiz bu alanda kalıcı çözümler üretebilmek için duyarlı vatandaşların desteğine ihtiyaç duymaktadır” dedi.

sen-degerlisin-dernegi-tarim-iscilerinin-cocuklarini-unutmadi-2.jpg

sen-degerlisin-dernegi-tarim-iscilerinin-cocuklarini-unutmadi-1.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum