Sen misin "Help Turkey" demeyen! Sosyal medyada linç!

Sen misin "Help Turkey" demeyen! Sosyal medyada linç!
"Help Turkey" kampanyasına destek olmayan isimlere linç kampanyası

Türkiye'nin dört bir yanında eş zamanlı çıkan yangınlara karşı müdahaleler sürerken "Global call" (Küresel çağrı) başlığı altında binlerce bot hesaptan dünyaya, Türkiye'ye sözde yardım çağrısı yapıldı

Sosyal medyada tek bir elden çıkan ve sözde Türkiye’ye dünya ülkelerinden yardım istenen “Help Turkey” kampanyası başlatıldı. Aynı fotolar ve aynı cümlelerle yüzbinlerce paylaşım yapıldı.

Ancak tüm dünyaya Türkiye’ye yardım edilmesi konusunda çağrı yapılan paylaşımlarda Türkiye alenen aciz bir ülke olarak gösterildi ve diğer ülkelere müdahale çağrısında bulunuldu. 

Skandal kampanyaya destek olmayan sanatçılar ise sözde özgürlükçü kesim tarafından adeta linç edildi.

Tepki gösterince linci yediler

Şarkıcı Nilüfer, sosyal medyada paylaşılan Help Turkey etiketine tepki göstererek, "Türkiye'nin dünyaya karşı böylesine aciz durumda görünmesi benim milli duygularımı yaralıyor" dedi.

Nilüfer gibi Ünlü besteci ve söz yazarı Şehrazat "Bu yardım çağrısı çok ağrıma gitti. Vatanım bu acziyete düşecek ülke değildi. Onun için o yardım çağrısını paylaşmayacağım" dedi.

Şehrazat’a destek, oyuncu Nilgün Belgün’den geldi. Belgün, “Benim de ağrıma gitti ben de paylaşmayacağım” diye yazdı.

SEN NE ANLARSIN VATAN ONURUNU KORUMAKTAN

Ünlü besteci ve söz yazarı Şehrazat, orman yangınlarının ardından 'Help Turkey' ve 'Global Call' etiketlerini kullanarak yapılan sözde yardım çağrısından rahatsız olduğunu sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım ile dile getirdi. "Ağrıma gitti bu yurt dışı yardım çağrısı..." ifadelerini kullanan Şehrazat'a oyuncu Farah Zeynep Abdullah tepki gösterdi. Sözde yardım çağrısını yanlış bulan Şehrazat'ın yanıtı ise tokat gibi oldu.

 

Ünlü besteci ve söz yazarı Şehrazat da sosyal medya hesabında "Ağrıma gitti bu yurtdışı yardım çağrısı. Ülkem vatanım bu acziyete düşecek ülke değildi. Onun için o yardımları paylaşmayacağım" ifadelerini kullanarak bu çağrıdan rahatsız olduğunu dile getirdi.

Farah Zeynep Abdullah da Şehrazat'a "Hayvanlar, doğa perişan, onur için yaşamak ne alaka" şeklinde bir yorumda bulundu.

Şehrazat'ın oyuncu Farah Zeynep Abdullah'a yanıtı ise tokat gibi oldu.

ŞEHRAZAT: SİZ NE ANLARSINIZ VATANIN ONURUNU KORUMAKTAN

Abdullah'ın yorumuna kayıtsız kalmayan Şehrazat, "Siz ne anlarsınız vatanın onurunu korumaktan. Siz kim bana bunu yazmak kim? Ne iş yaparsınız bile bilmem" dedi.

HEMEN MOBİNG BAŞLADI 

 Sosyal medyada magazin paylaşımları yapan bir sayfa Nilüfer’in şarkılarını boykot edeceklerini duyurdu.

Mesajda “Bu profilde bir daha Nilüfer ile ilgili paylaşım yapmıyoruz” denildi.

Başka bir hesapta "Şehrazat'ın söz yazıp verdiği hiç bir sanatçı ile ilgili paylaşım yapmıyoruz" denilerek  linç kampanyasının boyutu gözler önüne serildi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.