Senai Demirci Akşehir'de

Senai Demirci Akşehir'de
Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen bir konferansla ünlü Yazar Senai Demirci Akşehirlilerle buluştu.

Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen bir konferansla ünlü Yazar Senai Demirci Akşehirlilerle buluştu. 
Kutlu Doğum Etkinlikleri münasebetiyle Akşehir Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen “Biz Sende Misafiriz Ya Resulullah” konulu konferansa, Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Akşehir Baro Temsilcisi Avukat Özgür Kaçar, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs, İlçe Müftüsü Karabey Özdemir, Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Mahmut İşcan ve Bilal Eyi, Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel, bazı kurum ve daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Konferans öncesinde, Oba Cami İmam Hatibi Mehmet Küçükantikacı’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile Yazar Senai Demirci’nin hayatı ve eserleri hakkında bir sunum yapıldı.
Konuşmak için kürsüye gelen Senai Demirci ilk olarak Akşehir Belediyesi amblemi ile ilgili olarak, “Akşehir’e son geldiğimde Akşehir Belediyesi amblemi üzerindeki Nasreddin Hoca’nın eşeği üzerine çok kafa yordum. Lokman Suresi’nde der ki, ‘Seslerin en çirkini eşek sesidir’. Bu ayet üzerinde düşündünüz mü bilmiyorum. Ben biraz buna taktım. Allah neden kendi yarattığı eşeğin kendi tayin ettiği sesine çirkin desin. İşte bu mübarek Nasreddin Hoca’nın hatırını ve itibarını iade etme fırsatı bizim için çünkü biz biraz Nasreddin Hoca’yı basit, sığ, gülünç, komik adam düzeyine indirmişiz. Aslında her duruşunda, her kıssasında muhteşem bir bilgelik var. Sonra fark ettim ki o eşek sesine sarılı dünyadan bahsediyor. Eşeğin sesine çirkin denmesinin sebebi eşeğin sesinin kalitesi ya da kalitesizliği değil, eşeğin bağırma sebebi. Eşeğin anırma sebebi onu çirkin yapıyor. Eşeğin anırma sebebi sadece şehveti ve çıkarıymış. Yanında ihtiyaç sahibi biri olsa eşekten gık çıkmıyor. Ama ne zaman ki acıkıyor yada ne zaman ki şehveti yükseliyor o zaman sesleniyor ve o sesi ahırda kalmıyor. Bir köyden bir yedi köye birden duyuluyor. Hem gerekçesi çirkin, lüzumsuz hem herkesten çok ses çıkarıyor” dedi.
Demirci konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Şimdi gelelim dünyaya. Müminin sesi ne zaman çıkar? Gazze’de bebeler öldürüldüğünde, Irak’ta, Bağdat’ta, Bosna’da insanlar soykırıma uğradığında, Suriye’de çoluk çocuk aç kaldığında müminin sesi çıkar. Peki bütün bunlar olurken ses çıkarmayan kim? Onları biliyorsunuz. Dünyanın egemen güçleri sadece çıkarları söz konusu olduğunda seslerini yükseltir. Şükür ki biz bu topraklarda o eşek sesine aykırı duruyoruz. Onun için Hoca eşeğe ters biner. Eşek yani nefis lazımdır ama ona muhalefet ederek yoluna gideceksin, onun göz diktiği şeye göz dikmeyeceksin mesajını verir. Peygamberimizi anlama babında Akşehir Belediyesi amblemindeki bu pozisyona lütfen iyi bakın.” dedi. Peygamber Efendimizin Mekke’deki eşek sesine; sesi eşekleşen insanlığa karşı direnç gösterip, muhalefet ettiği için Hira dağına çıktığını belirten yazar; “Eğer eşek sesine muhalefetin merkezi Akşehir ise Akşehir Peygamber efendimizin çıktığı Hira’dır.”
Sonrasında Yusuf kıssasından örnekler vererek konferansını tamamlayan Yazar Senai Demirci’ye, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya tarafından Nasreddin Hoca'nın eşeğine ters bindiği amblemin olduğu ters çalışan saat armağan edildi.
Yazar Senai Demirci konferans sonrası hayranları için kitaplarını imzaladı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.