Sendikalar Ve Meslek Birliklerinden "Erteleme" Tepkisi

Sendikalar Ve Meslek Birliklerinden "Erteleme" Tepkisi
DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun "iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri" ile "iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin desteklenmesi" hükümlerinin 2020'de yürürlüğe girmesi kararına tepki gösterdi

İSTANBUL (AA) - Türk Tabipler Birliği (TTB), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun "iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri" ile "iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin desteklenmesi" hükümlerinin 2020'de yürürlüğe girmesi kararına tepki gösterdi.

İstanbul Tabip Odası'nda düzenlenen basın toplantısına, TTB Merkez Konsey Başkanı Raşit Tükel, TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Göltaş, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ve KESK Genel Sekreteri Hasan Toprak katıldı.

Toplantıda ortak basın açıklamasını okuyan TTB Merkez Konsey Başkanı Tükel, 20 Haziran 2012 tarihinde yürürlüğe giren 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası'nın kapsam altına almayı hedeflediği işçileri ve kamu emekçilerini yok saydığını iddia etti.

Tükel, şunları kaydetti:

"Ertelenen düzenlemeyle, milyonlarca kamu emekçisi ve özel sektörde çalışan işçi, işçi sağlığı ve iş güvenliği hizmetlerinden mahrum olacak. İş kazaları, meslek hastalıkları artmaya devam edecektir. 6331 sayılı yasanın işçilerin sağlık ve güvenliklerini koruyamadığı biliniyorken, yasanın ilgili maddelerinin uygulanmasının ertelenmesi milyonlarca kamu emekçisi ve işçimizin beden bütünlüklerine bir saldırıdır. Tüm değerleri üreten işçi ve emekçilerin sağlık ve güvenliklerinin yok sayılmasını kabul etmiyoruz."

Tükel, DİSK, KESK, TMMOB ve TTB olarak, güvenli çalışma ortamlarının oluşturulması için mücadelelerini sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.