İsmail Detseli

İsmail Detseli

Senin halına ne diyeyim, senin yüzüne ne diyeyim?

Senin halına ne diyeyim, senin yüzüne ne diyeyim?

7 Haziran yaklaştıkça aday adayları arasında da aday olabilmek için kıyasıya bir yarış sürüyor. Şehirde iktidar partisine o kadar yoğun bir aday talebi oldu ki insanı hayrete düşürüyor.

Dün şöyle bir hesap yaptım böldüm çarptım hesabı 206 aday adayı var. Bunların aday olabilme şansları yüzde 14. 6 civarlarında. Bunun yanında aday adayları arasında o kadar değerli o kadar güzel insanlar var ki, insan seçim yapmakta zorlanır. Doğrusu bu kadar kıymetli aday adayının “aday seçicisi” olmak istemem. Gerek bürokrasinin içinden gerek sivil toplumdan gerekse meslek guruplarından adaylar seçicilerin işini bir hayli zorlaştıracaklar. “Siyasette 24 saat çok uzun zaman deriz” ya ben diyorum ki hele böyle bir seçimde değil 24 saat 3 saat bile çok uzun zamandır.

Hani bir hikaye anlatılır ya… Kadı efendilerin muhakemelerde görev yaptıkları yıllar. İki şahıs bir dava için mahkemeye müracaat ederler. Yalnız ikisi de haklı çıkmak ister. Bunun için de kadı efendiye gizli gizli hediyeler verirler. Birinin verdiği kıymetli bir halı, diğerinin verdiği ise zamanın çok büyük parası sayılan 100 lira. Mahkeme günü gelince davacı ve davalıyı karşısına alan kadı efendi, adamların yüzüne bakarak “valla gardaşlarım senin halına ne diyeyim; öbürüne bakıp senin yüzüne ne diyeyim” deyip çaresizliğini ve acizliğini belirtmiş. Bizim bu adayların değerlendirilmesinde bulunacak olan seçicilerimizin böyle bir hediye halı kilim aldıkları yok tabi ki. Ancak bu kıymetli adayların hepsi de uzaktan yakından tanıdık ve can ciğer arkadaştır. Burası Konya olunca… Allah’tan böyle bir seçim yapacak karar verecek konumda ve vazifede değiliz çok zor bir iş bu.

Aday adaylarımızdan sevgili arkadaşımız Ömer Lütfi Ersöz’ün Bera Otel’de yaptığı kahvaltılı basın toplantısına katıldım. Bu kardeşimiz Konyamız’ın değerli bürokratlarından devletin birçok kademesinde görev yapmış ve başarılı olmuş. Son görevi ise Konya Büyükşehir Belediyesi Garajlar Müdürlüğü idi.

Bu kardeşimizin doğup büyüdüğü ilçe Akören… Bu ilçeden çok vekil ve bürokrat çıkmış. İşte yine aynı ilçeden bir CHP aday adayı diğeri AK Parti’den aday adayı… İlçe insanının ne kadar da devlet idaresinde görev almayı istediğini gösteren bir durumdur.

Ömer Bey, toplantıya büyük ilgi gösteren basın mensuplarına doğumundan tahsilinden memuriyetinden projelerine dolu dolu pek çok anlattı. Tabi ki bir de neden AK Parti aday adayı olduğu konusunu izah etti.

Bunca adayın katıldığı adaylık yarışında senin halına senin yüzüne diyeceğimiz o kadar şey var ki. Ne söyleyeceğiz bilemiyoruz. Biz kadı efendi gibi kimseden hediye mediye de almadık ama bu kardeşlerimizi tercihimizde tevazu, bilgi, birikim samimiyet değerleri önce gelir. Senin mütevazılık senin çalışkanlık, senin dürüstlük, senin mertlik gibi birçok meziyetlerin var. Senin memleket aşkına ülke aşkına biz şahidiz. Ömer Lütfi Ersöz kardeşimizin aday olup vekil seçilmesi halinde ülkemize Konyamıza ve Konyalılara iyi dürüst çalışkan bir vekil olacağını adımız gibi biliyoruz.

Bizler basın mensubu olarak bilhassa ben şahsım adına bu aday adaylarının hepsine başarılar diliyorum. Yollarının açık olmasını temenni ederken tabi ki sevdiğimiz kendimize yakın hissettiğimiz hanım ve beylerden oluşan aday adayı kardeşlerimiz için dualar ederek başarılar dileyelim. Allah hepsinin yar ve yardımcıları olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İsmail Detseli Arşivi
SON YAZILAR