ŞENYAYLAR AİLESİNDEN KÜÇÜKÇEKMECELİLERE MÜZİK ZİYAFETİ

ŞENYAYLAR AİLESİNDEN KÜÇÜKÇEKMECELİLERE MÜZİK ZİYAFETİ
Ünlü perküsyonist Engin Gürkey, Küçükçekmece Belediyesi Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen programda seslendirdiği şarkılarla Küçükçekmecelilere unutulmaz bir akşam yaşattı.

- Ünlü perküsyonist Engin Gürkey, Küçükçekmece Belediyesi Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen programda seslendirdiği şarkılarla Küçükçekmecelilere unutulmaz bir akşam yaşattı.

Ünlü perküsyonist Engin Gürkey, ‘Müziğin Binbir Dili’ adlı programda usta gitarcı Erdinç Şenyaylar ve eşi Aylin Vatankoş Şenyaylar’ı ağırladı. Küçükçekmece Belediyesi, Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen programda, müzikseverlerle bir araya gelen ikili, 2010 yılında çıkardıkları ‘Yeniden’ adlı albümden eserler seslendirdi.

“BABAM HALA BENİM SANCIM”

Gençlere gitar çalmaya klasik gitar çalarak başlamaları gerektiğini öğütleyen Erdinç Şenyaylar, “Ben doğduğumda zaten müziğin içerisindeydim. Amcalarım kemancı. Müzisyen bir ailede büyüdüm. Biraz da babamın sayesinde gitarcı oldum. Ben onu sadece babam diye sevmiyorum. Kendisi çok iyi bir kişi. İyi bir müzisyen. Babamı 2001 yılında kaybettik ama o hala benim sancım” dedi.

“ALBÜM YAPARKEN TANIŞIP EVLENDİK”

Aylin Şenyaylar ise eşiyle tanışma hikayelerini katılımcılarla paylaştı: “Biz Erdinç ile 1995 senesinde evlendik. Konservatuardan mezun olunca bir albüm yaptım. O sırada Erdinç bana eşlik etti. Bu şekilde tanıştık. Onunla evli olduğum için kendimi çok şanslı ve mutlu hissediyorum.”

1975’li yıllardan bu yana Sezen Aksu, Nilüfer, Ajda Pekkan gibi ünlü sanatçıların arkasında gitar çalan Erdinç Şenyaylar performansı ile büyülerken, eşi Aylin Şenyaylar ise güzel sesiyle müzikseverlerin beğenisini kazandı. Salonun en genç gitarcısı Barış’ın sahneye çıkarak gitar çalması ise herkesi duygulandırdı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.