Seralarda İşçiydi 'Genç Çiftçi' Oldu

Seralarda İşçiydi 'Genç Çiftçi' Oldu
Ailesine maddi destek sağlamak için 7 yıl boyunca Antalya'daki seralarda çalışan Başkaya, kendine ait sera hayaline, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının "Genç Çiftçi" projesi sayesinde kavuştu

 Ailesine maddi destek sağlamak için 7 yıl boyunca Antalya'daki seralarda çalışan Abuzer Başkaya, kendine ait sera hayaline, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının "Genç Çiftçi" projesi sayesinde kavuştu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında yürüttüğü, "Genç Çiftçi Hibe Destek Programı" meyve vermeye başladı.

Gençlerin tarımsal üretime yönelmelerini sağlamanın amaçlandığı projenin hayatına dokunduğu gençlerden biri de 27 yaşındaki Adıyamanlı Abuzer Başkaya oldu.

Antalya'da 7 yıl boyunca sürdürdüğü sera işçiliğine söz konusu proje sayesinde nokta koyan Başkaya, artık memleketi Adıyaman'ın Kahta ilçesi Taşlıca Köyü'nde kurduğu serada üretim yapıyor.

Başkaya, AA muhabirine, ortaokuldan sonra maddi imkansızlıklar yüzünden öğrenimine devam edemediğini söyledi.

"Azimli olan herkesin iş sahibi olması mümkün"
Başkaya, hazırladığı proje onaylanınca köyünde kendisine ait 2 dönüm alanda sera kurmak için gece gündüz demeden çalıştığını ve kısa sürede serasını hazır hale getirdiğini anlattı.

Seraya ilk olarak salatalık ektiğini belirten Başkaya, "7 yıllık bilgi birikimimi aşkla bu işe vererek bana ait serada organik bir şekilde salatalıklarımı üretiyorum. Salatalıklardan ürün almaya başladım. İklim şartlarının güzel geçmesiyle Türkiye'de genç çiftçi projeleri arasında ilk ürünü alan kişi olarak çok mutlu oldum. Haftanın 3 günü hasat yapıyorum. Organik yetiştirdiğim ürünlere çok rağbet var. İşsiz gezen gençlere sesleniyorum; devletin sunmuş olduğu imkanlarla azimli olan herkesin iş sahibi olması mümkün." diye konuştu.

İyi bir işi olmadığı için bugüne kadar evliliği düşünmediğini dile getiren Başkaya, iş sahibi olmasının ardından özgüveninin de arttığını, bundan sonra evlilik planları yapacağını dile getirdi.

"30 bin lira hibe verildi"
Kahta Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fahri Can da tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi ve kırsalda istihdamı sağlamak amacıyla başlatılan Genç Çiftçilere Hibe Desteği kapsamında Başkaya'ya 30 bin lira hibe verildiğini belirtti.

Taşlıca Köyü Muhtarı Aziz Korkut ise köylerinde ilk kez bir genç çiftçi projesinin hayata geçirildiğini belirterek, bu sayede işyeri sahibi olan Başkaya'nın köyde işsiz gezen 4 gence de serada iş imkanı sağladığını söyledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.