Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

Şerden hayır doğdu

Şerden hayır doğdu

Maça geçmeden önce, Konya’da 3 maçtır Passolig sorunu ile ilgili olarak bu hafta kapılara ekstra bir görevli ve elinde kart okuyucu cihazla nihayet önlem alındığını gördük. Soğuk havaya rağmen 14-15.000 taraftardan yoksun ligde bu kadar taraftarın gelmesi bu hafta maçtan önceki dikkat edilesi durumlardı. Maç analizine gelince, önce iki takımın bu maç için, kadro yapısını inceleyelim isterseniz. Konuk Karabükspor, çakılı defans önünde bir puanı garantiye almak, üç siyahi hızlı futbolcusu ile kontra atak yapıp skoru lehine çevirebilmek için geldiği çok net görünüyordu.

Torku Konyaspor ise kaleden başlayarak kısmen revizyona girmişti Aykut Hoca, sağbek tercihini Tolga’dan yana kullanmış, bunun yanında Kokaloviç’e de stoperde şans verip Vukoviç’i kulübeye göndermiş, diziliş olarak ise tam da beklediğim bir diziliş ile sahadaydı. Takım bu şartlarda maç başladı.

İlk 20-25 dakika Karabükspor kontrolünde iki takımında birbirine oyun olarak üstünlük kuramadığını gördük. Tam sahalara döndü derken Djalma’nın sakatlanması ise takımımız adına talihsizlikti. Hasan Kabze’nin takımdaki özellikle Tolga ve Ömer Ali ile özel ilgilendiğini saha içinde yönlendirdiğini, durması gereken yeri, bindirme yapması gereken yerleri gösterdiğini tribünlerden takip ettik.

İkinci yarı takım daha hırslı baskılı oynarken bir süre sonra gene Karabükspor’un istediği hali aldı, tabi bu durumda Tolunay Hoca’nın uygunsuz taktiği gereği,  maçın başından sonuna kadar yavaşlatma, oyalama, zaman çalma hamlelerinin etkisi de vardı.  Maçın başından sonuna kadar kontrollü oyunla Torku Konyaspor, Karabükspor’a kontra vermedi, bu anlayışla başka türlü de Karabük ekibinin gol atma şansı da, niyeti de yoktu.

Dakikalar 83. gösterdiğinde Selim’in atılmasıyla kalan on dakikalık süre için Karabük ekibinde rakibi 10 dakika sahasına hapsederim eksik de oynuyorlar 3 puan gelebilir düşüncesi hakim oldu. Bu dönemde Aykut Hoca defansa Vukoviç takviyesi yaparak son 10 dakika beraberliğe razı bir duruma gelmişti.

Selim’in haksız yere atılması olmasa, maç sabaha kadar oynansa bu anlayışlarla iki takım da gol atamazdı. Karabük rakibi on kişi kalınca istediği planın dışına çıktı, Konya ekibi bu taktik değişiklik ile onbire onbir oynarken bulamadığı istediği boş alanları buldu. 89.dakikada Hasan’ın güzel pası Tolga’nın bindirmesiyle Ömer Ali’nin takibiyle gol geldi. Burada şunu es geçemeyiz Hasan’ın ilk yarı yapması gerekeni Tolga’ya defalarca göstermesi bu golün meyvesi oldu. Bazen insanın şer gördüğü durumda hayır olabiliyor. Bu maçta şerden hayır doğdu….

Önce kupada Altay ardından bu hafta Karabük maçında galibiyeti getiren golleri atan Ömer Ali verilen şansı iyi değerlendirdiğini düşünüyorum.

Haftaya Trabzonspor maçından alınacak puan ya da puanlarla, milli maç arasından sonra bu takım, sezon başından beri beklenen, bambaşka bir konuma gelecektir. İlk yarının bitimine kadar toplayabildiği kadar puan toplayıp,  ligin devre arasından sonra özellikle hücum hattına yapılacak takviyeler ile geleceğe dair daha net bir takım oluşacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR