‘Şerefli Bir Amaç Uğruna Pedal Çeviriyorsunuz’

‘Şerefli Bir Amaç Uğruna Pedal Çeviriyorsunuz’
15 Temmuz şehitlerini anmak için bisikletleriyle Konya'dan yola çıkıp Ankara'ya gelen sağlık çalışanları Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile bir araya geldiler.

Konya Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Konya Sağlık-Sen tarafından 15 Temmuz Şehitleri anısına organize edilen ve şehrimizden bisikletleri ile yola çıkan Dr. Nurettin Uyar, Dr. Mustafa Koyuncuoğlu ve Halk sağlığı İl Müdürlüğü’nde Şube Müdürü olarak görev yapan Ahmet Ekizer ile ekibe eşlik eden Milli Bisikletçi Vedat Benli, Ankara Gölbaşı’nda hainler tarafından bombalanan Özel Harekât Daire Başkanlığı’nı ziyaretin ardından Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile bir araya geldiler.

Ekip üyelerinden, bisiklet turu hakkında detaylı bir şekilde bilgi alan Bakan Akdağ, “Şehitlerimizin hatırasını yaşamak ve yaşatmak, onların cesaret ve kahramanlığını gelecek nesillere de aktarabilmek adına böylesine kutlu bir projeye imza atan sağlıkçılarımıza teşekkür ediyorum, hepinizden Allah razı olsun” dedi.

15 Temmuz Şehitleri Bisiklet Turu’nun temelinde iki ayrı nedenin olduğunu vurgulayan Bakan Akdağ, “ Birinci ve ana neden, 15 Temmuz’da yiğitlerimizin yapmış olduğu kahramanlık sayesinde ülkemizin kurtuluşunu genç nesillerimize ve çocuklarımıza hatırlatmak ve onların unutulmamasını sağlamaktır. 19 günde 11 ile uğrayarak şehitlerimizin mezarlarından alınan toprakların ve yakınlarından alınan mektupların Çanakkale’de bir araya getirilmesi son derece önemli ve anlamlıdır” dedi.

“15 Temmuz Bisiklet Turu’nun bir diğer önemli amacının da 19 günde 1565 kilometrelik yolu tamamen amatör olarak bisiklet ile gidilebileceğini tüm kesimlere gösterebilmenizdir” diyen Akdağ, “Bisiklet sporunu her yaştan insanın yapabileceğini yola çıkan ekibimizdeki sağlıkçılarımız göstermektedirler” dedi.

15 Temmuz şehitleri anısına pedal çevirmenin bazı kesimler içinde örnek olması gerektiğini de belirten Bakan Akdağ, “Gereksiz meseleler yerine yürümeyi tercih edenlerin aksine böyle uzun bir yolu böylesine şerefli bir maksat ile kat etmeniz son derece anlamlı olmuştur” diyerek sözlerini tamamladı.

Bakan Akdağ’ı ziyaret eden ekipte, Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Zeynel Abidin Uysal ve yönetim kurulu da hazır bulundu. Bisiklet ekibi, şehitlerin ailelerinden alınan mektupların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ulaştırılması noktasında Bakan Akdağ’dan destek istediler. Bakan Akdağ’ı ziyaret Konya’dan katılan protokol üyeleri ile çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.