Murat Dönmez

Murat Dönmez

Serkan'a nazar değmez inşallah...

Serkan'a nazar değmez inşallah...

Avrupa maçları sonunda kendi ligine dönen Türk takımlarında ne yazık ki bir alışkanlık haline gelen kötü futbol ve puan kayıpları, Konyaspor'a da bulaşmış...

Bu durum ülkenin makus talihi...

Shakhtar Donetsk ile oynadığı Avrupa Ligi maçında 90 dakika boyunca ligde başaramadığı bir koşu mesafesine ulaşan Atiker Konyaspor, doğal olarak, bu maçı kaldırmadı. Yorgunluğun üzerine bir de pas hataları eklenince, Gençlerbirliği erken öne geçti ve uzunca bir süre de bu avantajını sürdürdü. Meha, Ömer Ali ve özellikle Volkan Fındıklı'nın hata üzerine hata yapmaları bazı taraftarları ve Aykut Kocaman'ı çileden çıkarırken, İbrahim Üzülmez neredeyse 90 dakika, Aykut hoca ise maçın büyük bir bölümünü kulübeden izlemek zorunda kaldı.

Tabii; Avrupa, Süper Lig ve Türkiye Kupası olmak üzere 3 kulvarda mücadele eden-edecek olan Atiker Konyaspor'un,  bu kadro yapısı takımı oldukça zorlayacağa benziyor. Avrupa Ligi’ni çok fazla umursamayan yönetimin, Aykut Hoca’nın isteği doğrultusunda transfer yapmaması, umarım takımı olumsuz etkilemez.

Sonuca çok fazla takılmamak gerek. Geçen sezonu hatırlayacak olursak, daha ortada bir şey yok.  Atiker Konyaspor'un süper lig için oturmuş bir kadrosu mevcut. Sakatlıklar ve çok fazla cezalı olmadığı müddetçe ligde bu takım geçen sene elde ettiği başarıya bir aşağı-bir yukarı yine elde eder. Ama ortadaki sorun, hala bir takım olgusunun tam olarak sahaya yansımaması. Tabii ki havalar sıcak, tabii ki 120 km koştuktan 3 gün sonra bir maça çıkmak kolay değil. Bunları hepsini kabul ediyoruz. Ama; bazı futbolcularda ısrarcı olunmasını da bir türlü anlamıyoruz.

Her şeye rağmen, 90 dakika mücadele eden maçın son dakikalarında bulduğu golle beraberliği yakalayan, Bajic ve Halil İbrahim ile bulduğu pozisyonlarla da öne geçme şansı yakalayan Atiker Konyaspor'a güvenimiz devam ediyor. Bir kaç hafta sonra daha oturmuş, kimliğine bürünmüş bir Konyaspor izleyeceğimize inanıyorum.

Bir parantez de Serkan Kırıntılı'ya açmak lazım. Shakhtar Donetsk ile oynanan maçta yaptığı başarılı kurtarışların ardından Avrupa Liginin ilk haftasının futbolcusu seçilen Serkan Kırıntılı, Gençlerbirliği maçında da aynı başarısını gösterdi.

Allah nazarlardan saklasın...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Dönmez Arşivi
SON YAZILAR