Servisler iki gün için bir aylık ücret alıyor

Servisler iki gün için bir aylık ücret alıyor
KAYSERİ (AA) - Tüketiciler Birliği Kayseri Şube Başkanı Serdar Kayaaltı, öğrenci servislerinin öğrenciyi taşımadığı günün ücretini alarak haksız...

KAYSERİ (AA) - Tüketiciler Birliği Kayseri Şube Başkanı Serdar Kayaaltı, öğrenci servislerinin öğrenciyi taşımadığı günün ücretini alarak haksız kazanç elde edip vatandaşları mağdur ettiğini söyledi.

Kayaaltı, dernek binasında yaptığı basın toplantısında, öğrencileri okula taşıyan servislerin alacağı ücretlerin Minibüsçüler ve Servis İşletmecileri Esnaf Odası Başkanlığının talebi üzerine Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Kurulu tarafından belirlendiğini ifade etti.

Kilometresine göre belirlenen ücretlerin en yakını 120 ve en uzağı da 140 lira olarak ayarlandığını belirten Kayaaltı, şunları kaydetti:

"Eğitim öğretim döneminin başlamasından itibaren bu ücretler aylık olarak ödenecek diye karar verilmiştir. Buraya kadar her şey normal gözüküyor. Fakat son zamanlarda bize gelen şikayetlerin artması üzerine okullar kapanmadan bu açıklamayı yapma zarureti hissetmiş bulunmaktayız. Şöyle ki, 28 Eylül de açılan okullarda 28 Mayısa kadar geçen 8 aylık kesin bir zaman söz konusu. Okulların kapanma tarihi de Haziran ayının kaçıncı gününe denk gelecek ise günlük hesaplama ile ödeyip sezonu kapatacağız. En fazla 8 aylık ve 15 günlük bir ödeme yapılacak iken bazı velilerden 10 aylık servis ücreti istendiğine tanık oluyoruz."

Kayaaltı, böyle bir durumda tüketicilerin fazla ücret ödememek ve ödemişse geri almak için ödeme yaptığı aylar için fatura veya makbuz talep etmesi gerektiğini ifade ederek "8 aylık ve 15 günlük ödemenin dışında bir ödeme yapılmaması gerekiyor. Yapılmışsa fatura veya makbuzunu ibraz ederek Büyükşehir Belediyesine veya Tüketici Hakem Heyetlerine başvurabilirler. Bu şekilde fazla ödenen ücretler geri alınabilir" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.