"Sevgi Ve Hoşgörü Yaprakları" Sergisi Açıldı

"Sevgi Ve Hoşgörü Yaprakları" Sergisi Açıldı
Difenbahya yapraklarından hazırlanan sergi, 1 Nisan'a kadar görülebilecek

İSTANBUL (AA) - Kaligrafi sanatçısı Nick Merdenyan'ın "Sevgi ve Hoşgörü Yaprakları" sergisi, Ahmet Hamdi Tanpınar Kütüphanesi'nde sanatseverlerle buluştu.

53. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında açılan sergiye ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan Merdenyan, eserlerinde İslam motiflerinin yanı sıra Hristiyanlık, Musevilik ve Budizm kültürlerinin evrensel söz ve dileklerine yer verdiğini söyledi.

Merdenyan, eserlerini difenbahya yapraklarından hazırladığını belirterek, "Difenbahya Latince bir isim. Dünyanın her yerinde aynı isimle bilinen bitki familyasının adı. Ancak bunun türleri var. Benim kullandığım tür de 'mariana' türü. Çok ekonomik olmadığı için birçok sera Türkiye'de yetiştirmiyor. Onun için ben yurt dışından getiriyorum yaprakları." dedi.

Yaprakların özel bir işlemden geçtiğinin altını çizen Merdenyan, "Yaklaşık 1,5 yıl kurumaları için uykuya yatırıyorum. Özellikle üç ay çok önemli. Yapraklar 1,5 yılın sonunda güzel kıyafetlerini giyinip, dünyanın her yerinde güzel mesajlarını paylaşıyor." ifadelerini kullandı.

Nick Merdenyan, 1991'de bu çalışmalara başladığına işaret ederek, "Oğlumun doğumuyla başlayan ve tesadüfen ortaya çıkan bir fikir. Bir kuzenimin evimize getirdiği hediye saksı çiçekle başladı. Yurt dışında da çok sergi açtım. Şu anda Afyonkarahisar'da da devam eden bir sergim var." diye konuştu.

Eserlerinde kaligrafi ve tezhip sanatlarından da yararlandığını dile getiren Merdenyan, sergide 18 eserinin yer aldığını sözlerine ekledi.

"Sevgi ve Hoşgörü Yaprakları" başlıklı sergi, 1 Nisan'a kadar görülebilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.