"Sevgi Yolu Kampanyası"

"Sevgi Yolu Kampanyası"
Çevre ve Şehircilik Bakanı Sarı:- "Türkiye'de teröre 'dur' diyecek, güçlü bir irade var. Aynı zamanda Türkiye'de terörden mağdur olan vatandaşlarımızın, yarasını saracak birlik ve beraberlik ruhu da var.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Türkiye'de teröre "dur " diyecek, güçlü bir irade olduğunu belirterek, "Türkiye'de aynı zamanda terörden mağdur olan vatandaşlarımızın yarasını saracak, birlik ve beraberlik ruhu da var. Biz bu ruhu hem Türkiye içinde hem de dışında her fırsatta gösteriyoruz." dedi.

TİKAD'ın "Sevgi Yolu Kampanyası"na destek için düzenlenen yemekte konuşan Sarı, özellikle terör saldırılarının başladığı günden itibaren, 64. hükümet olarak teröre karşı mücadele yürütüldüğünü ve sonuna kadar da devam edileceğini söyledi.

Tüm bakanlıkların 7-24 bölgede terörden etkilenen vatandaşların mağduriyetlerini gidermek için çalıştığını ifade eden Sarı, "Biliyoruz ki, bakanlar, bürokratlar ve siyasiler olarak, oraya gittiğimiz ve yaptığımız çalışmalar, bölgede terörden kaynaklanan mağduriyetlerin ve yaraların sarılmasını ancak belli bir ölçüde sağlayacak. O yüzden bugün sivil toplum örgütlerimizin en önde gelenlerinden TİKAD'ın hazırladığı Sevgi yolu Projesi'yle birlikte 64. hükümetimizin bölgede yürüttüğü hassas mücadeleye, destek verecek çok önemli bir çalışmaya da imza atıyoruz. Biliyoruz ki, Türkiye'de teröre 'dur' diyecek, güçlü bir irade var. Ama aynı zamanda Türkiye'de terörden mağdur olan vatandaşlarımızın, yarasını saracak, birlik ve beraberlik ruhu da var. Biz bu ruhu hem Türkiye içinde hem de Türkiye dışında her fırsatta gösteriyoruz. 3 milyona yakın Suriyeli mülteciye kucak açan bir Türkiye bugün terörden dolayı mağdur olan Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaşayan vatandaşlarımıza yine kucak açıyor." diye konuştu.

Önemli bir projede bir araya gelindiğini dile getiren Sarı, projeyle birlikte bölgedeki terörden kaynaklanan yaraların sarılacağını vurguladı.

Bakan Sarı, Türkiye'deki birlik, beraberlik ve huzurun bundan sonraki nesiller için en iyi şekilde sağlanacağını ifade ederek, 780 bin metrekaresinin her bir santiminin korunacağı ve kollanacağı bir Türkiye'de yaşamanın herkese nasip olmasını diledi.

- "STK'ların görevi yaşadıkları topluma hizmet etmek"

TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut da devletin, ülkenin doğusunda terör sorununa karşı etkin bir mücadele yürüttüğünü belirterek, terör örgütleriyle girilen bu çatışmaların Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgelerinin özellikle bazı illerinde yaşayan vatandaşlarda olumsuz etkiler yarattığını söyledi.

Bulut, şiddetli çatışmalardan kaynaklı ev, okul ve benzeri yapıların zarar görmesi nedeniyle, hem oradaki vatandaşlara destek olmak hem de bu yaraları sarmak üzere, "Sevgi Yolu Projesi"ni başlattıklarını dile getirdi.

Onların yaralarını sarmanın devletin olduğu kadar, iş dünyası ve duyarlı sivil toplum kuruluşlarının da görevi olduğunun altını çizen Bulut, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki terör mağduru ailelere yardım amacıyla üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek üzere yola çıktığımız projeye değerli iş insanları önemli ölçüde bağış desteğinde bulunmuşlardır. Bu projemizi tüm Türkiye'yi kucaklayacak bir kampanyaya dönüştürerek büyütmeyi, her köşeye ulaştırmayı ve daha fazla aileye yardım elimizi uzatmayı amaçlıyoruz." şeklinde konuştu.

Bulut, sivil toplum kuruluşlarının görevinin bir anlamda da yaşadıkları topluma hizmet etmek olduğunu vurgulayarak, bu nedenle, ülkenin içinde bulunduğu terörle mücadele kararlılığına kendi imkanları nispetinde sahip çıkmak istediklerini kaydetti.

- "Türkiye'nin geleceğine umutla bakıyoruz"

Bulut, projenin temellerinin, geçen Ekim ayında teröre hayır çalışması kapsamında gerçekleştirdikleri "Barış İçin Kenetlendi Ellerimiz, Biz Biriz Beraberiz" konulu konferansta attıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Sevgi Yolu'nun ilk taşları orada döşendi. Sayın Sare Davutoğlu Hanımefendi de, bugün olduğu gibi orada bulunarak bizleri onurlandırmışlardı. 'Teröre Hayır' çalışmalarımızın ikinci adımı olan TİKAD Sevgi Yolu Projesi'ni, ne mutlu ki, bizleri hiçbir önemli çalışmamızda yalnız bırakmayan Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi'nin teşrifleriyle onurlandırdığı, ve siz kıymetli misafirlerimizin varlıklarıyla güç verdiği bu güzel gecede herkesle paylaşıyoruz. Böylece, bir bütün olarak milletimizin dayanışmasını, bir araya geldiğimizde yapabileceklerimizi herkese gösterme imkanı da bulmuş oluyoruz. Türkiye'nin iş kadınları olarak, biz Türkiye'nin geleceğine umutla bakıyoruz ve Doğu ve Güneydoğu'da gerçekleşen terörle mücadelede, orada yaşayan vatandaşlarımıza 'yalnız bırakılmayacaksınız' diye sesleniyoruz. Sevgi Yolu Projesi bugün aslında giderek büyüyeceği anlaşılan bir kampanyaya dönüşüyor. Biz TİKAD olarak 1 milyon liralık bir fonla bu kampanyayı başlatıyoruz. Bu fonun ülkemizin değerli iş adamlarının ve hayırseverlerinin katkısıyla daha da büyüyeceğine, Doğu ve Güneydoğu Anadolumuzda istihdamın da önünü açacak şekilde insanların hayatlarına dokunan somut yatırımlara dönüşeceğine inanıyoruz. Bunun için çalışacağız. Herkes bilmeli ki, TİKAD sadece maddi değil manevi desteğini de onlardan esirgemeyecektir. O bölgedeki ailelere ve çocuklara bütün yüreğimizle şefkat elimizi uzatacağız. TİKAD olarak buna söz veriyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.