Seydişehir Adil Camisinin temeli atıldı

Seydişehir Adil Camisinin temeli atıldı
Konya’nın Seydişehir ilçesinde yapılacak Adil Camisi inşaatının temeli gerçekleştirilen tören ile atıldı. 

Kızılcalar Mahallesi'nde gerçekleştirilen temel atma törenine, Kaymakam Aydın Erdoğan, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, Seydişehir Müftüsü Kemal Demirel, Beyşehir İlçe Müftüsü Mahmut Çelikoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, Emniyet Müdürü Kasım Özdemir, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer ve vatandaşlar katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından açılışta söz alan İlçe Müftüsü Kemal Demirel yapımına başlanılan cami inşaatının hayırlı olmasını diledi. 
Mevcut Adil Camisinin ihtiyacı karşılamadığını ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Tutal ise, “Camimizi büyütebilmek için seferber olundu. Mülkiyeti belediyemize ait olan arsamızı bu ihtiyaç doğrultusunda tahsis ettik. Yapılması noktasında elimizden gelen imkanları seferber ettik, etmeye de devam edeceğiz. Biz camilerimizin, mescitlerimizin park alanı olsun istiyoruz. Camimizin inşaatı tamamlanınca etrafını düzenleyip çok güzel bir yeşil alan yaparak camimizin içinde, parkta vakitlerini geçirerek, ezan sesini duysunlar istiyorum. Etrafı duvarlarla çevrilmiş adeta insanlara kapatılmış yapılar artık tarihten siliniyor. Camimizin yapılmasında emeği geçenlere ben teşekkür ediyorum. Hayırlara vesile olur inşallah" diye konuştu.
Kaymakam Aydın Erdoğan da, camilerin bir simge olduğunu, Seydişehir’in de İslam ile yoğrulmuş bir ilçe olduğunu kaydetti. Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar da, "Camilerimizi aslına döndürmeye çalışıyoruz. Camiler çocuklarıyla, gençleriyle, ihtiyarıyla doldurulmalıdır. Biz çocuklarımızı çizgi filmlerin esaretinden kurtarmak için, sokak çocuğu olmanın esaretinden kurtarmak için, camilerimizle tanıştırmak gerekiyor” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar tarafından yapılan dua ile caminin temeli protokol üyeleri tarafından atıldı. Cami, Seydişehirli hayırsever vatandaşların destekleri ile 500 metrekare alana inşa edilecek, bin kişi kapasiteli olacak ve alt katında konferans salonu ile Kur'an kursu bölümü de yer alacak.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.