Seydişehir Belediyesi'nden yeni termal kuyu projesi

Seydişehir Belediyesi'nden yeni termal kuyu projesi
Seydişehir Belediyesi tarafından Ketirağılları bölgesindeki jeotermal kuyulara yenileri ekleniyor.

Seydişehir Belediyesi tarafından Ketirağılları bölgesindeki jeotermal kuyulara yenileri ekleniyor.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Seydişehir’in termal noktasında beklentilerini daha üst seviyelere taşımak adına yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını yeni termal kuyuları açmak için çalışmalara başladıklarını kaydetti.

s.jpg

KULLANIMINA DEVAM EDİYORUZ

Termal sahada kuyu açma çalışmalarının başladığı kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Ülkemizde ve bölgemizde yaşanan deprem felaketi nedeni ile ilk olarak açmış olduğumuz termal kuyularımızda meydana gelen çökmeler nedeni ile termal sularımızın kalitesinde bozulmalar meydana gelmişti. Diğer iki kuyumuzda sorun bulunmuyor. Aktif olarak kullanımına devam ediyoruz. İlk açılan kuyumuzdaki termal suların tesislerimize aktarımı kestik. Şu an Seydi Şifa termal tesislerimizdeki havuzlarımızda kullandığımız sularda, yaşanan çökmeler nedeniyle kalitesi bozulan sular bulunmuyor. Son günlerde kamuoyunda farklı konuşmalar yapılarak termal tesislerimizde sıkıntı olduğuna dair, termal su kaynaklarının kullanmadığına dair söylemler gerçeği yansıtmamaktadır. Tam aksine tesisimizde kullanılan sular, her zamanki gibi kaliteli ve tüm şifalı mineralleri içerisinde barındırıyor" ifadelerini kullandı.

GEREKLİ ÇALIŞMALARA DEVAM EDECEĞİZ

Tesisimize alternatif kaynak suyu bulmak için yine aynı bölgede yeni kuyu açılım çalışmalarımıza başladık. Allah’ın izni ile Seydişehir’de Seydi Şifa Termal Tesislerimizin işleyişi noktasında gerekli her türlü çalışmayı sürdürmeye devam edeceğiz. Seydişehir Termal Kaplıcaları ve termal işletmeleri ile adından söz ettirecek bir şehir olma yolunda kendinden emin adımlarla ilerlemeye devam edecek” dedi.

i.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.