Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Seydişehir’ de Kalkınma Şöleni

Seydişehir’ de Kalkınma Şöleni

Etibank Alüminyum Tesislerinin 5 Ağustos 1967 yılında temelinin atılması ile birlikte uzun yıllar Ekonomik Kalkınma bayramı olarak kutlanan, o yıllarda şehrin kültürel yapısına önemli katkı sağlayan etkinliklerin kutlanmasına daha sonra uzun bir süre ara verildi.

 

Ama kamuoyu her yıl Kalkınma bayramının kutlanması gerektiği konusunda istekte bulunmasına rağmen, gerek ekonomik şartlar ve gerekse idarecilerin ilgisizliği zaman içinde bu önemli etkinliği gündemden düşürdü.

 

Oysa Seydişehir'in kültürünü gelecek nesillere aktarmak ve tanıtmak için son derece önemli olan bu etkinlikler şartlar ne olursa olsun kutlanmalıydı.

 

Zaman zaman bu tür etkinliklerin önemi ve yapılması gerektiğini yazılarımda gündeme getirmiştim.

 

Belediye geçen yıl bir dizi etkinlik düzenlemiş, ancak 15 Temmuz ihaneti sebebi ile Hükümetimizin bu tür programların ertelenmesi konusundaki tavsiyesine uyarak kutlamaları bu yıla ertelemişti.

 

Bu yıl için daha geniş bir program hazırlayan Belediye 1-6 Ağustos tarihleri arasında bir dizi etkinliği Seydişehir halkının beğenisine sunuyor.

 

ŞÖLEN 1-6 AĞUSTOS TARİHLERİ ARASINDA

 

Yukarıda ifade ettiğim gibi Seydişehir'in kültürünü gelecek nesillere aktarmak ve tanıtmak amacıyla düzenlenen etkinliklerde ünlü sanatçılar Seydişehirlilerle buluşacak.

 

Kalkınma Şöleninde unutulmaya yüz tutmuş gelenekleri yeniden yaşatmayı hedefleyen Belediye, Seydişehir’ in bölgede ve Ülke genelinde tanıtılmasını hedefliyor.

 

Kalkınma şöleninin bir diğer önemi de, İlçenin doğal, tarihi ve kültürel varlıklarını tanıtmak olacak.

 

Bu arada etkinlikler ilçenin ekonomisine de katkı sağlayacak. Ama asıl önemli olan, birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirerek sosyal yaşantıyı hareketlendirecek.

 

ETKİNLİKLERDE NELER VAR

 

6 gün sürecek şölende spor müsabakaları, yarışmalar, animasyon gösterileri, folklor gösterileri ve sevilen sanatçıların konserleri olacak.

 

Ayrıca, ata sporumuz yağlı güreş karşılaşmaları da yine Kuğulu Festivali’nde yer alacak.

 

Bu çerçevede, Kırkpınar Başpehlivanları Recep Kara ve Mehmet Yeşil 'in de katılacağı yağlı güreşlere de ev sahipliği yapacak.

 

Kuğulu parktaki şölen kapsamında Resul Dindar, Oğuz Yılmaz, Coşkun Sabah, Buray, Kutsi, Orhan Hakalmaz gibi sanatçılar sahne alacak.

 

HAZIRLIKLAR DEVAM EDİYOR

 

Bu büyük organizasyonun gerçekleştirileceği Kuğulu parkta Belediye ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

 

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri 25 Bin metrekare şölen alanı ve 25 Bin metrekare otopark alanı olmak üzere toplam 50 Bin metrekarelik alanda sathı kaplama çalışması başlattı.

 

Böyle büyük bir organizasyonda birçok misafire ev sahipliği yapılacağı göz önüne alınır ise hazırlıkların titiz bir şekilde yapılması gerekiyor.

 

1-6 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek şölene halkımızın yoğun ilgi göstermesi gerektiği kanaatindeyim.

 

Önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacak Seydişehir Belediyesine teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR