Seydişehir eğitim tarihine kaynak eser

Seydişehir eğitim tarihine kaynak eser
Seydişehir Seyyid Harun Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Ercan Arslan’ın “Seydişehir Kazasında İlköğretim Kurumları 1876-1940” adlı kitabı genişletilmiş ikinci baskıyla yeniden yayınlandı.

Seydişehir’in eğitim öğretim yönünü içeren ilk çalışma olan kitap; 1876-1940 yıllarını kapsayan dönemde Seydişehir kazasındaki ilköğretim kurumları, bu eğitim kurumlarının yapısal özellikleri, öğretmen, öğrenci, veli profilleri ile bunların benzeyen ve farklı yönleri, sergiledikleri değişimler, toplum içerisindeki işlevlerini konu edinmişti.

Kitapla ilgili bilgi veren Ercan Arslan, “Bu baskıda arşiv belgeleri, tablo, grafik ve resimler ile zenginleştirilen araştırmamız Seydişehir’in eğitim hafızası niteliği taşıyor. Eserde Sadi Irmak, Ahmet Sakarya, Rüştü Ergen, Tayyar Erkoçak, Feriha Erkoçak, Hacer Mengi, Raşit Gökteke, Süleyman Tekeli, Tayyar Tükel ve eğitim alanında ilçemizde önde gelen, bahsedilen zaman dilimindeki diğer isimleri de ayrıntılarıyla bulmak mümkün. Ayrıca kentimizdeki gayri müslim ailelerin çocuklarının eğitim durumu ile alakalı detaylı bilgilere de yer verdik. Artin Garabet, Bedros Sayan bunlardan ilk akla gelen isimler” ifadelerini kullandı.

(Haber: Abdullah Leblebici)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.