Prof. Dr. Hüseyin Muşmal

Prof. Dr. Hüseyin Muşmal

Seydişehir kitap günleri

Seydişehir kitap günleri

Değerli okuyucularımız, bu hafta köşe yazımızda Seydişehir Kitap Günleri’yle ilgili bilgi ve düşüncelerimizi sizlerle paylaşmak arzusundayım. Son zamanlarda Konya ve kazalarında özellikle ilk ve orta öğretim seviyesindeki gençlerimize yönelik kitap günleri düzenleniyor. Açıkçası bu tür faaliyetler, organizasyon veya planlama hususlarında bir takım eksiklikleri olmasına rağmen mutlak surette desteklenmesi ve özellikle teşvik edilmesi gereken faaliyetlerdir. Kitap okumayı her kim nasıl teşvik ediyorsa etsin, bu konuda gerçekleştirilen faaliyet ne olursa olsun, okumayı geliştiren bu türden faaliyetler sonuna kadar desteklenmelidir. Zira okuryazar oranının çok yüksek ancak okuyan yazan oranının ise pek çok Avrupa ülkesine göre çok düşük olduğu ülkemizde okuyan ve yazan nesiller yetiştirmek açısından, gençleri okumaya ve yazmaya yönlendiren her türlü faaliyeti eğitimciler olarak bizler fazlasıyla önemsiyor ve destekliyoruz.

Türkiye’de hemen hemen her TV kanalının bir tarih dizisini gösterime soktuğu son yıllarda, geldiğimiz nokta bize göre “Televizyonları Okuyan ve Kitapları İzleyenbir nesil oluşmaya başladığıdır. Yeni neslimiz, kendi tarihlerini kitaplardan öğrenmek yerine dizilerden öğrenmeye alışmış veya alıştırılmışlardır. Ancak, bir eğlence aracı olan televizyon dizileri tarih öğretmezler, belki sadece tarihi sevdirebilirler. Bu noktada, gençlerimiz ve nesillerimiz açısından gözlerimizin önünde büyük bir tehdit oluşmuş bulunuyor. Bu konudaki tehdidi, dizilerin ortaya çıkardığı ilgiyi doğru kullanmak suretiyle bir fırsata çevirmek de mümkündür. İşte bu durumda en doğru adım, diziler vesilesiyle kendi tarihine ilgi duyan veya izledikleri dolayısıyla kafası karışan gençleri, alanın uzmanları olan yazarların üretmiş olduğu yayınlara yönlendirmektir. İşte tam da burada, ilk ve orta öğretim düzeyine yönelik olarak gerçekleştirilen kitap günleri de özellikle gençlerimiz için kaçırılmaması gereken bir fırsattır.

Son zamanlarda Okumayı Sevdirme ve Yazma Kültürünü Geliştirme Derneği (OYKUDER) Ülkemizde pek çok nokta başta olmak üzere Konya ve ilçelerinde yerel idare ile işbirliği halinde Kitap Günleri tertip ediyor. Son olarak Ereğli’de çok başarılı bir organizasyon yapan dernek, 17-21 Nisan tarihleri arasında ise Seydişehir Belediyesi’nin öncülüğünde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa olarak, “Seydişehir 1. Kitap Günleri Çocuk ve Gençlik Etkinlikleri”ni düzenlemiş bulunuyor. 53. Kütüphaneler Haftası Etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek ve ilk defa düzenlenecek olan Seydişehir 1. Kitap Günleri Çocuk ve Gençlik Etkinlikleri kapsamında, beş gün boyunca binlerce kitap okuyucuları ile buluşacağı gibi, bir hafta boyunca kitap günlerine katılacak olan onlarca yazarla birlikte söyleşiler, imza günleri ve tiyatro gösterileri yapılıyor. Bu çerçevede bizler de, Türkiye’de ilk defa Anadolu Türk Beylikleri dönemini müstakil olarak ele alan Beğ, Sultan ve Seydişehir’in kurucusu Seyyid Harun Veli Hazretleri’nin hayatını konu olan Seyyid isimli tarihi romanların yazarları olarak, değerli Kardeşim Araştırmacı Yazar Fatih Babaoğlu ile birlikte OYKUDER’in kıymetli başkanı Hikmet Yılmaz Bey’in daveti ile 21.04.2017 tarihinde CUMA günü Seydişehirli dostlarla buluşacağız.

İnşallah Cuma günü Seyyid soylu kardeşlerimiz, Seyyidşehirli dostlarımız şehirlerinin romanı olan ve Seyyid Harun Veli Hazretleri’nin hayatını ele alan Seyyid’e kavuşmuş olacaklardır. Bu vesile bizleri Seydişehir’e davet eden OYKUDER’ başkanı Hikmet Yılmaz Bey’e, kitap günleri tertip ederek gençleri kitaplarla buluşturan Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal’a ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar’a teşekkür ediyoruz. Hiç kimseyi kayırmadan, ayırmadan, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin bir sayfa dahi daha fazla okumasına her kim vesile oluyorsa, bizlere “Oku” buyuran Yüce Allah onlardan razı olacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Prof. Dr. Hüseyin Muşmal Arşivi
SON YAZILAR