Seydişehir TEOG Sınavlarına Hazır

Seydişehir TEOG Sınavlarına Hazır
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavları 25-26 Kasım 2015 tarihlerinde tüm yurtta ve Seydişehir’de eşzamanlı olarak gerçekleştirilecek olup, sınav hazırlıkları tamamlandı.

Süleyman Sayan'ın Haberi

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavları 25-26 Kasım 2015 tarihlerinde tüm yurtta ve Seydişehir’de eşzamanlı olarak gerçekleştirilecek olup, sınav hazırlıkları tamamlandı.

TEOG sınavlarının sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için Seydişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Enis Şanlıoğlu Anadolu Lisesi toplantı salonunda, bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya katılan ortaokul müdürlerine sınavın işleyişi hakkında bilgi verildi.

Sınavların, güvenli bir şekilde yapılacağını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir KİBAR “ 8. sınıf öğrencilerimizin katılacağı, TEOG sınavları 25-26 Kasım 2015 tarihlerinde tüm yurtta eş zamanlı olarak yapılacak. 22 okulumuzda gerçekleştirilecek sınavlara, 958 öğrenci katılacak ve 462 öğretmen görev alacak. Sınavları en güvenli bir şekilde gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bu konuda her türlü tedbiri alıyoruz. Öğrencilerimizden üstün başarı bekliyoruz. Mazeret bildirerek sınavlara katılamayan öğrencilerimiz için,  mazeret sınavları ise 12-13 Aralık 2015 tarihlerinde gerçekleştirilecek. İkinci dönem TEOG sınavları ise 27-28 Nisan 2016 tarihlerinde yapılırken mazeret sınavları 14-15 Mayıs 2016 tarihlerinde uygulanacak. Sınavlarda birinci gün Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, ikinci gün Fen ve Teknoloji, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil dersleri yer alacak. Ders başına 40 dakika süre verilen sınav aralarında 30 dakikalık boş zaman verilecek. Her iki günde de 09:00’da Başlayacak sınavlar 12:00’de sona ermiş olacak. Her öğrenci kendi okulunda sınava girecek. Sınav esnasında okul zilleri kapatılacak. Sorular çoktan seçmeli olarak 4 seçenekli sorulacak, yanlış cevaplar doğru cevapları götürmeyecek. Sınav gerçekleştirilecek okullarda ders yapılmayacak. Öğretmenler kendi okullarının dışındaki okullarda görevlendirilecek. Sınavlarda görevli öğretmenler ve sınava girecek öğrenciler sınav esnasında yanlarında cep telefonu, hesap makinesi vb işlevdeki cihazları yanlarında bulunduramayacak” dedi.

(Süleyman Sayan-Pusula)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.