Seydişehir’de Organize Hayvancılık İçin Çalışmalar Başladı

Seydişehir’de Organize Hayvancılık İçin Çalışmalar Başladı
Organize Hayvancılık Yer Tespiti Proje Kurulu Konya’nın Seydişehir İlçe Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ı makamında ziyaret ederek bilgi aldı.

Yapılan ziyaret programı kapsamında Belediye Başkanı Mehmet Tutal ile proje ekibi tarafından bilgilendirme yapılarak, proje konusunda karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu. Konya Büyükşehir Belediyesi'nin, Mevlana Kalkınma Ajansı Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında uyguladığı ‘Konya İl Çevre Düzeni Planı için Tarım ve Hayvancılık Organize Sanayi Bölgelerinin ve Kentsel Yaşam Alanlarının Belirlenmesi Amacıyla Yer Seçimi Ön Fizibilite Projesi’ uygulama alanında yer alan Seydişehir, Akşehir, Cihanbeyli ve Ereğli ilçelerinde pilot uygulama çalışmalarına başlandı.
Konya Büyükşehir Belediyesi ve Seydişehir Belediyesi işbirliği ile yeni bir pilot uygulamayı hayata geçireceklerini belirten Başkan Mehmet Tutal, “Konya Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde özellikle tarıma dayalı organize sanayilerin oluşturulması noktasında hayvancılıkla ilgili bir çalışma yapılıyor. Göreve geldiğimiz günden itibaren Büyükşehir’deki daire başkanlarımız ile projelerimizi paylaşıyor ve gerçekleştirilebilmesi noktasında çalışmalar yürütüyoruz. Organize hayvancılık projesi de bunlardan bir tanesi. Seydişehir hayvancılık alanında, özellikle de süt hayvancılığında önemli bir yere sahip. Bölgemizde hayvancılık alanında alt yapı var; bu proje ile Seydişehir’de organize hayvancılık bölgeleri, tarıma dayalı sanayi bölgeleri oluşturularak vatandaşlarımız bir araya gelecek, teknik destekler verilecek, eğitim destekleri verilecek. İnşallah Konya Büyükşehir Belediyesi ve Seydişehir Belediyesi işbirliği ile bu projeyi gerçekleştirmiş olacağız” dedi.
Ziyaret programında, Konya Büyükşehir Belediyesi’nden Proje Koordinatörü İbrahim Kürşat Göçergi, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Prof. Dr. Kenan Peker, proje yüklenicisi AYC Danışmanlık Şirket Müdürü Ömer Ünal ve Proje İletişim Uzmanı Rümeysa Tüfekçi yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.