Seydişehir'deki tarihi kuyunun çevresi müze gibi

Seydişehir'deki tarihi kuyunun çevresi müze gibi
Hacı Seyit Ali Mahallesi'ndeki eski su kuyusunun çevresinde sergilenen tarihi tarım aletleri ilgi görüyor

KONYA (AA) - Seydişehir'de Hacı Seyit Ali Mahallesi'nde bulunan eski su kuyusunun çevresinde sergilenen tarihi tarım aletleri ilgi görüyor.

Mahalle sakinlerinden Mustafa Sarıoğlu (74), vatandaşların evlerindeki tarım aletleri ve ev eşyalarını toplayarak tarihi kuyunun etrafında sergilemeye başladı

Buranın sanki bir müzeye dönüştüğünü ifade eden Sarıoğlu, bu eserlerin ilçenin geleneklerine ve kültürüne ışık tuttuğunu söyledi.

Kuyunun simge haline geldiğini belirten Sarıoğlu, "Büyüklerimizin anlattıklarından bu kuyunun Arıklar sülalesinden bir kadın tarafından yaptırıldığını biliyoruz. Mahalle sakinleri olarak bu kuyuyu hep koruduk. Evlerimizdeki 70- 80 yıl önceki tarım aletlerini ve ev eşyalarını burada sergiliyoruz. Burası vatandaşlarımızın ilgi odağı oldu. Ziyaret edip hatıra fotoğrafı çekiyorlar. Bizler o tarihlerde bu eşyaları hep kullandık. Şu kağnıyı kendim yaptım, buraya koydum. Günümüzde unutulmaya yüz tutan aletleri yeni nesil bu şekilde tanıyorlar." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.