Seydişehir'den TERMAL hamle

Seydişehir'den TERMAL hamle
     Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal'ın projeleri arasında yer alan Ketirağılları bölgesinde jeotermal çalışmalar sonucu açılan kuyuda bulunan şifalı sular dertlere deva, hastalara şifa olacak

*HABER: ABDULLAH LEBLEBİCİ

 

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal'ın projeleri arasında yer alan ve göreve geldiği günden bu güne çalışmalarına aralıksız devam ettiği Ketirağılları bölgesinde jeo termal çalışmalar sonucu açılan kuyuda bulunan şifalı sular dertlere deva, hastalara şifa olacak.

Başkan Tutal, Ketirağılları bölgesinde uzun yıllardır devam eden Jeotermal kuyu çalışmalarının tamamlandığını ihalenin ise haziran veya temmuz ayında yapılacağını kaydetti.

Seydişehir Belediyesi tarafından yapılan jeotermal kuyu çalışmalarının tamamlanmasını ardından Ketirağılları bölgesinde düzenlenen bilgilendirme toplantısına Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer, CHP İlçe Başkanı Yunus Uysal, MHP İlçe Başkanı Abdullah Söğüt,İlçe Müftüsü Kemal Demirel, STK Başkanları, Seydişehir Belediyesi Birim Müdürleri, muhtarlar ve işadamları katıldı.

seydisehir-jeotermal-(5).jpg

Başkan Tutal, “Göreve geldiğimiz günden itibaren Seydişehir termal noktasında bir beklenti içerisinde idi. Bu beklentiyi yerine getirebilmek için yoğun bir çalışma başlattık. Açılan kuyular üzerinde bir araştırma yapmamız gerekiyordu. 2014 yılının sonlarına doğru MTA ile yapılan yazışmalar sonucunda daha önce açılan kuyuların Jeo teknik çalışmalarını yaptırdık.Kuyuların temizliğinin yapılmasının mümkün olmadığını mevcut şekliyle  ne kadar kullanılabilirse kullanıp, daha sonra ömrünün biteceği MTA yetkilileri tarafından bizlere resmi olarak bildirildi. Bölgede Jeo teknik çalışmaları devam ettirdik. 3-4 Nokta tespit ettik. bir kuyu tamamladık. Anakara'dan özel sektörden yatırımcı bir kardeşimizin açmış olduğu 850 metreye varan bir kuyu. Daha sonra bu bölgede kuyu açma çalışmalarını başlattık. Şu anki açmış olduğumuz kuyu 700 metre civarında bir kuyu. 43 dereceye ulaşan su sıcaklığı ve bölgenin ihtiyacını karşılayacak saniyede 40 litre su akışı olan bu kuyuyu tamamladık.Elhamdülillah arzu ettiğimiz bir neticeye burada ulaştık"dedi. 

Termal sahamızın karşısında bulunan 365 metrekarelik bir mera arazisi vardı. Yaptığımız girişimler sonucunda araziyi mera vasfından çıkartarak hazine arazisine dönüştürerek Toki'ye devrettik. Biz daha sonra Toki'den 315 Bin metrekaresini satın aldık. Şu an hem kuyumuz, hem suyumuz , hem de gayri menkulümüz mevcut.

 

 

seydisehir-jeotermal-(2).jpgHAZİRAN AYININ SON HAFTASI İHALEMİZİ YAPACAĞIZ

Başkan Tutal; "Genelde Reis'imizin yaptığı gibi biz çalışmalarda tarih veriyoruz. Eski Garaj'da 6 Haziran ihale tarihimizi vermiştik.Burada da bir sosyal tesis karşı bölgeye içinde Türk hamamı, saunası, Fin hamamı, termal havuzu, yüzme havuzu ve fitnes salonu ve kafeteryası olan,   aynı bölümün bayanlar kısmının da  mevcut olduğu bir projeyi şu anda tamamlamak üzereyiz. Proje tamamlanacak. Proje bedelini tespit ettikten sonra ihale girişimlerine başlayacağız. Haziran ayının son haftasında veyahut Temmuz ayı içerisinde ihalesini yapacağız. İnşallah biz 2018 içinde termalden faydalanabilecek bir sosyal tesisi Seydişehir'imize kazandırmış olacağız" dedi.

Seydişehir'de termal seracılık ve termal otelcilik noktasında görüşmeler yaptıklarını kaydeden Başkan Tutal; "OSB'ye kadar olan arazi  50 bin metrekarelik bir arazi. Bir şahsa ait. Termal sera yapma noktasında yatırımcılarla kendisini buluşturduk. Önümüzdeki günlerde termal seracılık çalışmaları burada başlayacak. Şu an projelerini hazırlayan 50 bin metrekare tahsis yapacağımız en az 100 yataklı bir otel yapacak yatırımcılarımız var. Önümüzdeki aylara bu bölgede inşaat çalışmalarımız başlayacak. Yukarı bölgede bulunan kuyularımız mekanik temizliği yapılamayacağı için onları kullanabildiğimiz kadar kullanacağız. İnşallah önümüzdeki yıllarda ilçemizin  bir Afyon, bir Denizli gibi olması için hiç bir engeli yok. Bu noktada  basın mensuplarımıza Seydişehirli sivil toplum örgütü temsilcilerimize, siyasi parti ilçe başkanlarımıza ciddi görevler düşüyor. Kendilerinin desteklerini arzu ediyoruz. İnşallah söylediğimiz gibi önümüzdeki zaman dilimi içerisinde Seydişehir bölgemizin termal noktasında parlayan bir yıldızı olacak" şeklinde konuştu.

seydisehir-jeotermal-(4).jpg

Termal seracılık veya termal otelciliğin çok önemli olduğunu kaydeden Kaymakam Aydın Erdoğan ; Ankara Kızılcahamam bir önceki görev yerime çok yakın idi. İlçenin termal kaplıcalar noktasında nasıl geliştiğini en iyi bilenlerden biriyim. Aç olan insan potansiyel suçludur. Bu tesisin ilçemize kazandırılmasıyla işi olmayan insanlar iş sahibi olacak. Haliyle suç oranları da azalacak bu da bizim işimize geliyor. Bu noktada bu yatırımın ilçemize kazandırılması noktasında belediye başkanımıza her türlü desteği vermeye hazırız. Bu sıcak suyun ilçemize, yöremize, ülkemize hayırlı olması temenni ediyorum.” dedi.

Program İlçe Müftüsü Kemal Demirel’in duasının ardından katılımcılara yeni açılan kuyuların gezdirilmesi ve tanıtımıyla sona erdi.

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.