Seydişehir’e fakülte binası müjdesi

Seydişehir’e fakülte binası müjdesi
Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal'ın girişimleri ve Akkanat Holding'in katkılarıyla Seydişehir'e gelecek sene yeni eğitim öğretim yılına yetişecek şekilde Sağlık Bilimleri Fakültesi'nin binası yapılacak.

Edinilen bilgiye göre: Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal'ın girişimleri ve Akkanat Holding'in katkılarıyla Seydişehir'e gelecek sene yeni eğitim öğretim yılına yetişecek şekilde Sağlık Bilimleri Fakülte binası yapılacak. Binanın mevcut üniversitelerin yakınına yapılması ve 400 kişi kapasiteli olması bekleniyor. Bilindiği üzere , ilçeye bir fakülte daha kazandırılması için yoğun uğraşlar verilmişti. Seydişehir Belediye başkanı Mehmet Tutal'ın bir eğitimden gelen bir başkan olması, eğitime verilen önemi bir seviye daha yukarı çıkmasını sağladı. 

Necmettin Erbakan Üniversitesi de Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) nezdinde girişimlerde bulunup kararının oluşması için gayret edildi, ardından kararın Resmi Gazete’de yayınlanmasını Seydişehir’e akademik birim oluşması ve programlarının, öğrenci sayısının ve akademisyen sayısının artması için özel bir çaba içerisine girildi. Tüm bu çalışmalar semeresini verince de Seydişehir Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin kurulması için alınan karar geçtiğimiz aylarda Resmi Gazete’de yayınlanmıştı. Seydişehir şimdi fakülte için çalışmalarına başladı. En kısa sürede modern fakülte binası için ilk kazmanın vurulması bekleniyor. (Süleyman Sayan)

sey_3_b_3.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.