Seydişehirli çiftçilere eğitim programı

Seydişehirli çiftçilere eğitim programı
Konya Büyükşehir ve Seydişehir İlçe Belediyesi ortak çalışmalarında, Seydişehirli çiftçilere verimli üretim ve teknolojiler üzerine eğitim programı başlatıldı.

Temmuz ayı faaliyet takviminde Seydişehir merkez ve kırsal mahallelerde başlatılan çiftçi eğitim programı çiftçinin yüzünü güldürdü. 
Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, tarımın, hayvancılığın ve bağcılığın Seydişehir’de çok önemsendiğini dile getirerek, en iyi tarımın en iyi üretimin sağlanması için Büyükşehir Belediyesi ve Seydişehir Belediyesi ortak çalışmaları ile eğitimlere başlanıldığını söyledi. Tüm tarım ve hayvan yetiştiricilerinin bu eğitimlere katılmaya davet eden Başkan Tutal, desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e, eğitimcilere ve emek veren personele teşekkür etti.
Hayvancılık, tavukçuluk, tarla ziraatı, meyvecilik, sebzecilik ve bağcılık alanlarında detaylı bilgilendirme eğitim seminerleri düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, Seydişehir Aylık eğitim programını şu şekilde açıkladı: "11.07.2016 Seydişehir Mehmet Uysal Parkı, Kooparatifçilik, Biyoteknik Mücadele, Süt Sığırcılığında Bakım ve Beslenme. 12.07.2016 Seydişehir Mehmet Uysal Parkı, Sebze Yetiştiriciliği, Mantar Yetiştiriciliği, Modern Meyvecilik Eğitimi. 12.07.2016 Seydişehir Irmaklı Mahallesi, Doğal Sabun Yapımı ve İpek Böcekçiliği’nde Bakım ve Besleme. 13.07.2016 Seydişehir Mehmet Uysal Parkı, Bağcılık ve Yüksek Sistemlerin Kurulumu, Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği, İpek Böcekçiliğinde Bakım ve Besleme. 13.07.2016 Seydişehir Akçalar Mahallesi, Modern Meyvecilik, Sebze Yetiştiriciliği. 14.07.2016 Seydişehir Mehmet Uysal Parkı, Arı Yetiştiriciliği ve Modern Bal Üretimi, Organik Tarım ve Çilek Yetiştiriciliği, Modern Sulama Sistemleri, İyi Tarım Uygulamaları. 20.07.2016 Seydişehir Mahallesi, Mantar Yetiştiriciliği."

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.