Seydişehirli öğrenciler Çanakkale'ye uğurlandı

Seydişehirli öğrenciler Çanakkale'ye uğurlandı
Seydişehir Kaymakamlığınca ilçe genelinde çeşitli liselerde okuyan öğrenciler, “Torunlar, Dedelerine Çanakkale'ye Gidiyor” programı kapsamında Çanakkale ve Bursa'yı kapsayan üç günlük kültür gezisine gönderildi

Konya’nın Seydişehir İlçe Kaymakamlığınca ilçe genelinde çeşitli liselerde okuyan öğrenciler, “Torunlar, Dedelerine Çanakkale'ye Gidiyor” programı kapsamında Çanakkale ve Bursa'yı kapsayan üç günlük kültür gezisine gönderildi. 
Gezi kapsamında Çanakkale Şehitliğini rehber eşliğinde ziyaret eden öğrenciler, şehitler için dua etti. Rehberin anlattıklarını dikkatle dinleyen öğrenciler, Çanakkale gezisinin ardından gece saatlerinde Bursa’ya geçti. Bursa’da da Orhan Gazinin ve Osmanlı Devletinin kurucusu Osman Gazinin Türbeleri ile Ulucami ziyaret edildi. Uludağ’a da çıkan öğrenciler, kentin tarihi ve turistlik yerlerini görme fırsatı da buldu.
Geziye rehber öğretmen olarak katılan Suğla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Davut Uçar, “Bu imkanı çocuklarımız için, güvenli geleceğimiz için sağlayan, dede ile torunu buluşturan Kaymakamımız Tuncay Sonel’e teşekkürlerin en samimisini almıştır. Sağ olsun” diyerek duygularını dile getirdi.
Öğrenciler de Çanakkale ve Bursa gezilerinin kendilerinde çok güzel hatıralar ve izler bıraktığını söyledi.
Kaymakam Tuncay Sonel ise, “Gençler bizim geleceğimiz. Onlar için ne yapsak azdır. İstedik ki Çanakkale’yi Bursa’yı görsünler, yaşasınlar. Bize bu cennet vatanı emanet eden şehitlerimize, gazilerimize dua etsinler. Memleketlerini tanısınlar. Tarihi iyi öğrensinler canlı canlı yaşasınlar ki bu güzel vatanımızın kıymetini daha çok bilsinler istedik” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.