Sezgin ve Akkaya’dan Sanata Saygı Platformuna ziyaret

Sezgin ve Akkaya’dan Sanata Saygı Platformuna ziyaret
Sezgin ve Akkaya’dan Sanata Saygı Platformuna ziyaret

Konya'nın Akşehir ilçesinde 57. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği kapsamında atölye çalışmaları yapan Sanata Saygı Platformu üyeleri çalışmalarına devam ederken, Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin ile Belediye Başkanı Salih Akkaya platforma ziyarette bulunarak, üyelerle bir araya geldi.
Sanata Saygı Platformu üyeleri, açık havada yaptıkları resim, seramik, yazma baskı, ebru, hat sanatı, cam işleme, naht sanatı çalışmalarıyla şenlik süresince performans sergileyerek birçok sanatsal ürünü Akşehir’e kazandırıyor. Yaptıkları çalışmalara Akşehirli çocukları da dahil eden sanatçılar çocuklarla birlikte uygulamalı performanslar da yapıyor. Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Çelik ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ali Uslu, Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel, Sanata Saygı Platformu üyelerinin Akşehir Gülmece Parkı’nda yaptıkları atölye çalışmalarını yerinde inceleyerek yapılan çalışmalar hakkında sanatçılardan bilgi aldılar. Sanatçılara eserleri Akşehir’e kazandırdıkları için teşekkür eden Kaymakam Sezgin ve Başkan Akkaya sanatçılara çalışmalarında başarılar dilediler.
Kaymakam Sezgin, Başkan Akkaya ve beraberindekiler, Gülmece Parkı’ndaki ziyaretin ardından Hıdırlık Mesire alanında gösterileri sunan yerli ve yabancı halk oyunları ekiplerinin gösterilerini izledi. Yoğun bir kalabalıkta gösterilerini sunan ekiplerden Gaziantep Delyanlılar Gazi Dans Spor Kulübü’nün gösteri sonunda açtıkları Türk Bayraklarını öperek Kaymakam Sezgin ve Başkan Akkaya’ya sunmaları seyircilerden büyük alkış aldı. Kaymakam Sezgin ve Başkan Akkaya ekiplerden bayrakları öperek teslim alırken bu güzel gösterileri içinde tüm ekipleri tebrik ettiler.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.