Ne zaman emekli olurum ne kadar maaş alırım? SGK SSK TC Kimlik No İle Hizmet Dökümü Sorgulama

Ne zaman emekli olurum ne kadar maaş alırım? SGK SSK TC Kimlik No İle Hizmet Dökümü Sorgulama
TC Kimlik Numaranız ile SGK - SSK hizmet dökümü sorgulaması yapıldığını biliyor musunuz? Sadece TC Kimlik No ile hizmet dökümü sorgulayın!

SGK- SSK sorgulama işlemlerinizi haberimizde kolaylıkla yapabilirsiniz. TC hüviyet no ile SGK-SSK Hizmet dökümü sorgulaması nasıl yapılır? 

Hizmet dökümü almak için ne gerekir? SGK ile ilgili bütün işlemlerinizi sorgulama sayfasında yapabilirsiniz. SGK-SSK randevu, hizmet dökümü, sorgulama işlemleri ve dahası. E-SGM üstünden şifresiz SGK-SSK Hizmet dökümü almanız mümkün.

SGK SSK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ!

SSK EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ! SGK RANDEVU İÇİN TIKLAYINTÜM SGK SSK UYGULAMALARI İÇİN TIKLAYINESGM ile SGK Hizmet dökümü sorgulama dışında öğrenebileceğiniz şeyler ise şunlar;

- TESCİL KAYDI TESPİTİ 
Tescil Kaydı Tespiti 4A 
Tescil Kaydı Tespiti 4B 
Tescil Kaydı Tespiti 4C
 
- EMEKLİ AYLIK BİLGİSİ 
Emekli Aylık Bilgisi 4A 
Emekli Aylık Bilgisi 4B 
Emekli Aylık Bilgisi 4C
 
- EMEKLİ AYLIK KESİNTİ 
Emekli Aylık Kesintisi 4C
 
- HİZMET BİLGİSİ 
Hizmet Bilgisi 4A 
Hizmet Bilgisi 4B 
 
- İŞGÖREMEZLİK ÖDEME 
Ödeme Görme 4A - 4B 
 
- PROVİZYON SORGULAMA 
Sağlık Provizyon 
 
- GSS TESCİL VE PRİM BORCU SORGULAMA 
GSS Tescil ve Prim Borcu Sorgulama 
 
- İSTEĞE BAĞLI 4C BİLGİLERİ 
Tescil ve Tahakkuk Görüntüleme 
 
- SGDP TESCİL KAYDI SORGULAMA 
SGDP Tescil Kaydı 

Sigorta Sorgulama

Sigorta sorgulama ile 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümü benzeri sizin hizmetinize ilişkin ayrıntıları içeren bir dokümanıdır. Sigortanızı sorgulatmak için prim, gün sayılarınızı belirten 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümünüzü yani sigorta sorgulamanızı gerçekleştirebilirsiniz. Sigorta sorgulamanızı iki biçimde gerçekleştirebilirsiniz.

“E-SGM Hizmet Sorgulama Ekranı” ile sigorta sorgulama ve “E-Devlet” ile sigorta sorgulama biçiminde iki biçimde yapılır.

“E-SGM Hizmet Sorgulama Ekranı” İle Sigorta Sorgulama : E-SGM hizmet sorgulama ekranı ile sigorta sorgulama için ilk yapmanız gereken E-SGM ekranına ulaşmaktır. Bu ekrana ulaştıktan sonra T.C. hüviyet numaranızı, uyruğunuzu, ten numaranızı, doğum yılınızı ve nüfus ilinizi giriniz. “Sorgula” butonuna tıkladıktan sonra sigorta sorgulamanızı gerçekleştirmiş bulunmaktasınız.

“E-Devlet İle Sigorta Sorgulama : E-Devlet ilesigorta sorgulama, 4A SGK hizmet dökümü veya SSK hizmet dökümü bilgilerinize erişerek sigorta sorgulamanızı öğrenebilirsiniz.

SGK 4A-SSK Hizmet Dökümü

SGK 4/A veya SSK hizmet dökümü, sizin SSK ve SGK 4/A kapsamındaki bütün çalışmalarınızı, kronolojik bir sıralamaya kıyasla anlatan, açıklayan bir dokümandır. Bu dokümandan ne süre işe girdiğinizi, ne süre işten ayrıldığınızı, kaç ayrıcalıklı yerde çalıştığınızı, yekün ne kadar prim gün sayısına sahip olduğunuzu, maaş ve yıllık prim gün sayılarınızı kısaca bütün sigorta sorgulamanızı ayrıntılı bir biçimde görebilirsiniz. Bu dokümana iki biçimde ulaşabilirsiniz.

E-Devlet ile SGK 4A-SSK Hizmet Dökümü

E-Devlet şifrenizi 2 TL karşılığında PTT şubesinden aldıktan sonra, düzene T.C. hüviyet numaranız ve bu şifre ile giriş yapmanız gerekmektedir. Daha sonra sol tarafta yer piyasa “E-Hizmetler” seçeneğini tıklayınız. Açılan ekrandan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) nu bulunuz. Altında yer piyasa seçeneklerden 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümü için “4A Hizmet Bilgisi” ni tıklayınız. SSK hizmet dökümünüz önünüze gelecektir.

E-SGM Ekranı İle SGK 4A-SSK Hizmet Dökümü

E-SGM ekranı ile 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümünüze ulaşmak için sayfayı açtıktan sonra, T.C. hüviyet numaranızı, ten numaranızı, doğum yılınızı giriniz. Nüfusa bağlı olduğunuz il ile cinsiyetinizi seçiniz. “Sorgula” butonuna tıklayınız. Açılan ekranın, sağ tarafında yer piyasa seçeneklerden “Hizmet Bilgisi” açılır menüsünü tıklayınız. Menüden SSK hizmet dökümü için “4A Hizmet Bilgisi” seçeneğini tıklayınız. Karşınıza SSK hizmet dökümü , yeni adıyla 4A SGK hizmet dökümünüz gelecektir. Böylece,  4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümünüzü ayrıntılı bir biçimde öğrenmiş olacaksınız.

SGK 4A-SSK Prim Sorgulama

4A SGK hizmet dökümü yani SSK prim sorgulama ile sizde hangi tarihler arasında, ne kadar prim yatırıldığını SSK hizmet dökümünüz ile yani prim sorgulaması yaparak öğrenebilirsiniz. Nerelerde çalıştığınızı, ne kadar süreyle çalıştığınızı, kaç kuruluş değiştirdiğinizi, her firmadan ne kadar prim yatırıldığını öğrenebilirsiniz.

SGK prim sorgulamada, 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümü  ya da sigorta sorgulama ile tıpkı işlemleri yapmanız gerekmektedir. Yani, SSK hizmet dökümünde bulunduğu gibi, prim sorgulamada da E-Devlet ve E-SGM ekranı olmak üzere işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. E-SGM ekranlarından uyruğunuzu, T.C. hüviyet numaranızı, ten numaranızı, nüfusa bağlı olduğunuz ili, doğum yılınızı giriniz. Eğer, T.C. yurttaşı değilseniz uyruğunuz ile birlikte, ikamet tezkere numaranızı da girmek zorundasınız. Daha sonra güvenlik kodu yazan kısma, karşısında bulunan karakterleri giriniz. “Sorgula” butonuna tıklayınız. Karşınıza gelen ekranın sağ tarafında bulunan “Hizmet Bilgisi” açılır menüsünden “4A Hizmet Bilgisini” seçtiğinizde prim sayınızı yani SSK hizmet dökümünüzü öğrenmiş olacaksınız.

E-Devlet ile ise bu işlemi şifrenizi PTT den, 2 TL karşılığında aldıktan sonra gerçekleştirebilirsiniz. Yapmanız gereken E-Devlet sistemine T.C. hüviyet numaranız ile E-Devlet şifrenizi girmelisiniz. “Sisteme Giriş Yap” butonuna tıkladıktan sonra, sol taraftan “E-Hizmetler” seçeneğini seçiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu altında bulunan “4A Hizmet Bilgisi” seçeneğini tıklayınız. Böylece, SGK prim sayınızı yani SSK hizmet dökümünüzü öğrenebilirsiniz.

SGK 4A-SSK Gün Dökümü

4A SGK hizmet dökümü yani SSK gün dökümünüz, size ilişkin bütün bilgilerinizi belli eden bir SSK hizmet dökümüdür, diyebiliriz. Bu, 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümünüze ulaşabilmeniz sizin, SGK ile önünüze çıkan her çeşitli sorunda, çalıştığınız ve hesabınıza yatan primlerinizin gösterildiği bir belgedir. Bu, 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümünüz ile SGK gün bilgilerinize erişebilmek için, sizlere iki tür yol sunabiliriz. Bu yollardan herhangi birini kullanarak, siz de SSK hizmet dökümünüzü yani, SGK hizmet dökümünüzü öğrenebilirsiniz.

E-SGM ekranı ile 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümünüzü yani SGK gün dökümünüze ulaşabilirsiniz. Yapmanız gerekenler ise E-SGM ekranına ulaştıktan sonra ilk evvela uyruğunuzu seçmelisiniz. Daha sonra, T.C. yurttaşı iseniz, hüviyet numaranızı, ten numaranızı girmelisiniz. Cinsiyetinizi ve nüfus ilinizi seçmelisiniz. Güvenlik koduna tarafına ise karşısında, siyah bir zemin üstünde bulunan karakterleri girmelisiniz. “Sorgula” butonuna tıklayınız. Açılan ekranın sağ tarafındaki menülerden “Hizmet Bilgisi” ni seçiniz. Altında çıkan seçeneklerden “4A Hizmet Bilgisi” ni seçerek,  SGK gün dökümünüzü, sigorta sorgulamanızı veya SSK hizmet dökümünüzü öğrenebilirsiniz.

E-Devlet ile SGK gün dökümünüzü veya SSK hizmet dökümünüzü öğrenmek için şifreniz ve T.C. hüviyet numaranız ile düzene giriş yapmalısınız. E-hizmetler sekmesinden Sosyal Güvenlik Kurumu nu bulunuz. Altında yer piyasa seçeneklerden “4A Hizmet Bilgisi” seçeneğini tıklayınız. Böylece SGK hizmet dökümünüzü veya SSK hizmet dökümünüzü sorgulatabilirsiniz.

SGK 4A-SSK No Öğrenme

SGK 4A yani SSK no öğrenme işleminiz SSK ile ilgili çok sayıda resmi işleminiz için lüzumlu bulunan bir numaradır. Bu numara ise 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümünüzde bulunan çok sayıda bilgiye erişebilirsiniz. Bu numarayı tam şekilde size, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde her Türk vatandaşına verilen T.C. numarası benzeri düşünebiliriz. T.C. numaranız sizin nasıl Türkiye’ de kim olduğunuzu, ayırt edici bir biçimde göze çarpan ediyorsa, SSK sicil numaranız da sizin 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümünde bulunan bilgilerinizi, sizi, ayırt ediyor. Böylece, ad veya soyisim benzerliği benzeri mağdur hale düşürebilecek olayların yaşanması önleniyor. SSK sicil numaranızı, sigorta sorgulama, 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümü işlemlerinde yaptığınız benzeri E-SGM’ nin sitesine girerek tescil kaydı sorgulama sayfasına erişerek öğrenebilirsiniz.

E-Devlet ile ise 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümü veya sigorta sorgulamada yaptığınız benzeri düzene girişinizi gerçekleştirebilir, ama ayrıcalıklı şekilde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) başlığı altında yer piyasa “4A Sigortalı Tescil Kaydı Tespiti” seçeneğini seçmelisiniz. Böylece 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümünüzü veya sigorta sorgulamalarınızda ayırt edici rol oynayan SGK 4A yani SSK sicil numaranıza erişebilirsiniz.

SGK 4A-SSK Maaş Sorgulama

SGK 4A yani SSK maaş sorgulama ile ne kadar maaş aldığınızı ayrıntılı bir biçimde öğrenebilirsiniz. Burada, yapacağınız işlemler sigorta sorgulamada bulunduğu benzeri iki biçimde gerçekleşebilecektir. Bunlar E-Devlet ile E-SGM ekranı kullanılarak gerçekleşmektedir. Sigorta sorgulama veya 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümü konularında anlatıldığı üzere düzene girişinizi gerçekleştirmelisiniz. Daha sonra E-SGM ile giriş için sağda bulunan “Emekli Aylık Bilgisi” alternatiflerinden “4A Emekli Aylık Bilgisi” ni seçmelisiniz. E-Devlet için ise Sosyal Güvenlik Kurumu altında yer piyasa seçeneklerden seçiminizi tıpkı biçimde ve “4A Emekli Aylık Bilgisi” biçiminde seçmelisiniz. Böylece SGK 4A yani SSK maaş sorgulamanız gerçekleşmiş bulunmaktadır.

SGK 4A-SSK Maaş Hesaplama

SGK 4A yani SSK maaşınızı hesaplayabilmek için linklerden ulaşabileceğiniz siteler ile düzene erişebilir ve 4A SGK hizmet dökümü veya SSK hizmet dökümü bilgilerinden faydalanarak formu doldurmalısınız. T.C. hüviyet numaranızı, SGK 4A yani SSK sicil numaranızı, baba adınızı, nüfus ilinizi ve doğum tarihinizi giriniz. Sigorta sorgulama ve SGK hizmet dökümü veya SSK hizmet dökümünde bulunduğu benzeri “Sorgula” butonuna tıklayarak öğrenebilirsiniz.

SGK 4A-SSK Borç Sorgulama

SGK 4A yani SSK borç sorgulama ile SSK işverenlerin ne kadar borçları olduğunu, çalışanlarının 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümü veya sigorta sorgulamalarında bulunan prim sayılarının ne kadar olması gerektiğini öğrenebilirsiniz. Bunun için ise online tahsilat sayfasını denemeniz gerekmektedir.

SGK 4A-SSK Emeklilik Hesaplama

SGK 4A yani SSK emeklilik hesaplama ile 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümünüzde veya sigorta sorgulamalarınızda bulunan bilgilerinizi kullanarak gerçekleştirebilirsiniz. SGK 4A yani SSK emeklilik hesaplama için linklerden erişebileceğiniz, hesaplama sayfasına ulaşmalısınız. 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümü veya sigorta sorgulama ile öğrenebileceğiniz hizmete başlama tarihinizi giriniz. Cinsiyetinizi ve doğum tarihinizi giriniz. Yine, 4A SGK hizmet dökümü, eski adıyla SSK hizmet dökümü veya sigorta sorgulama ile ulaşabileceğiniz, prim ödeme gün sayınızı giriniz. hususi durumlarınız varsa belirtiniz. Diğer bilgilerinizi de 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümü veya sigorta sorgulamalar sayfalarında bulabileceğiniz, 3600 günü doldurduğunuz tarih benzeri bilgilere ulaşmalı ve bu ayrıntıları de düzene girmelisiniz.

4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümü veya sigorta sorgulamadan yararlanarak girdiğiniz bütün bilgilerinizi düzene işledikten sonra “GÖNDER” butonuna tıklayarak emekliliğinizi hesaplayabilirsiniz. Burada yapacağınız en ufak bir hata, hesaplama sonucunu değiştirecektir. Bu sebeple bilgilerinizi SSK hizmet dökümü, yeni adıyla 4A SGK hizmet dökümü veya sigorta sorgulama yaparak denetim ederek düzene işlemenizi, şiddetle tavsiye ederiz.

SGK 4A-SSK İşe Giriş Sorgulama

SGK 4A yani SSK işe giriş sorgulamalarınız, çok sayıda resmi evrakta, hesaplamalarda kullanacağınız bilgiler için gereklidir. SSK işe giriş sorgulama sizin 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümü veya sigorta sorgulama dokümanlarınızda bulunan bütün bilgilerinizin şekillenmesini sağlamaktadır. Şöyle ki, SGK 4A yani SSK işe giriş tarihiniz sizin hangi yasalarla, hangi şartlara müsait şekilde emekli olabileceğinizi belirten, mühim bir bilgidir. Bu bilgi sizin 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümü veya sigorta sorgulamanızda bulunan bilgiler ile ortak kullandığınız hesaplama ve resmi evraklar için mühim bir bilgidir.

SGK 4A-SSK Danışma Hattı

SSK danışma hattını kullanarak SSK hizmet dökümü yani 4A SGK hizmet dökümü, sigorta sorgulama, SGK ofis bildirgesi, SGK gecikme zammı, SGK prim sorgulama, SGK ne süre emekli olurum, SGK ofis sicil no benzeri SSK ve SGK konusu için sorabileceğiniz bütün ayrıntıları sorabileceğiniz bir hattır.

SGK 4A-SSK Ne Zaman Emekli Olurum?

SGK 4A veya SSK kapsamında çalışıp “ne süre emekli olurum?” sorusunu soran yurttaşlarımız için geliştirilmiş bir uygulama vardır. Linkleri kullanarak bu uygulamaya erişebilirsiniz. Daha sonra SSK hizmet dökümü veya yeni adıyla 4A SGK hizmet dökümünden erişebileceğiniz ayrıntıları kullanarak hesaplama oluşturan bu program ile siz de ne süre emekli olabileceğinizi öğrenebilirsiniz. Uygulamayı kullanırken cinsiyetinizi, doğum tarihinizi ve 4A SGK hizmet dökümü veya SSK hizmet dökümü ile elde edebileceğiniz hizmete başlama tarihinizi düzene giriniz. hususi durumlarınız varsa bunları ekleyiniz. Diğer bilgilerinizi de daha güncel ve doğru bilgi almak istiyorsanız,  doldurunuz. Yine uyarmak gerekir ki, 4A SGK hizmet dökümü veya SSK hizmet dökümü bilgilerinizi daima kullanınız. Örneğin, 3600 günü doldurduğunuz tarihsel 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümünüzde bulunan yıllık toplamlar neticesinde 3600 günün elde edilmesiyle gerçekleştirebilirsiniz. Tüm bilgilerinizi girdikten sonra “GÖNDER” butonuna tıklayınız.

Tekrar uyarmak gerekirse bütün hesaplamalarınızda daha doğru netice almak için sigorta sorgulama, 4A SGK hizmet dökümü, eski adıyla da SSK hizmet dökümünden faydalanmalısınız.

Ne süre emekli olurum? SGK emeklilik hesaplama

Emekli olabileceği vakti öğrenmek arzu edenler SGK’nın internet sitesi üstünde yer piyasa ne süre emekli olurum sayfasını kullanarak bunu aşırı basit bir biçimde gerçekleştirebilirler. Tek yapmaları gereken Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet sitesinde yer alan http://uyg.sgk.gov.tr/nezaman/ sayfası üstünden lüzumlu ayrıntıları girerek emeklilik zamanlarını hesaplamalarıdır.

SGK prim ödeme gün sayısı hesaplama

SGK hizmet dökümünü e-devlet şifresi yapılmaksızın öğrenmek dileyen çalışanlar sırf hüviyet bilgilerini kullanarak https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/ adresinden hizmet dökümlerini sorgulayabilirler. SGK hizmet dökümü işlemi yardımı ile yurttaşlar ne kadar süredir çalıştıklarını ve ne kadar prim ödendiğini denetim edebilir, bununla beraber bu sayede sıhhat sigortalarının da devam edip etmediğini görebilirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.