Siber güvenlik uzmanı ihtiyacı için yaz mesaisi

Siber güvenlik uzmanı ihtiyacı için yaz mesaisi
HAVELSAN, Türkiye'nin yaklaşık 20 bin siber güvenlik uzmanı açığını kapatmaya yönelik çabalara kısa dönemde katkı sağlamak amacıyla üniversite öğrencilerine yönelik yaz okulu düzenleyecek

ANKARA - (AA) -HAVELSAN, Türkiye'nin yaklaşık 20 bin siber güvenlik uzmanı açığını kapatmaya yönelik çabalara kısa dönemde katkıda bulunmak için kolları sıvadı.

Şirket, siber güvenlik alanında Türkiye'nin güvenliğine yaptığı katkının yanı sıra bu alandaki insan kaynağı yetiştirilmesinde de sorumluluk üstlenecek.

Siber güvenlik alanındaki tehditlerle baş edebilmek adına, küresel ölçekte 2019’a kadar uzman açığının 2 milyonu bulabileceği ifade ediliyor. Türkiye'de kısa vadede 20 bin kadar siber güvenlik uzmanına ihtiyaç duyulduğu belirtiliyor.

Bu ihtiyaçtan yola çıkarak savunma, bilişim, siber güvenlik gibi birçok yeni teknoloji alanındaki uzmanlığını gençlere aktarmaya hazırlanan HAVELSAN, bu amaçla siber güvenlik ve yazılım konusunda ilk kez yaz okulları açılacak. Yaz okullarından ilerleyen dönemlerde birçok alanda öğrenciler yararlanabilecek.

Genç mühendis adaylarının bilişim sektöründe doğru bir kariyer başlangıcı yapmaları için HAVELSAN Akademi Yazılım Mühendisliği ve Siber Güvenlik Yaz Okulları hayata geçirilecek. Bu okullarla öğrenciler gördükleri teorik bilginin sektördeki yansımalarıyla tanışma fırsatını yakalayacak.

Muhabir:GÖKSEL YILDIRIM

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.