Siber Güvenlikçiler Hünerlerini Konuşturdu

Siber Güvenlikçiler Hünerlerini Konuşturdu
Siber tehdit ve saldırılara karşı kurumlarını korumakla görevli siber güvenlik uzmanları, STM tarafından düzenlenen yarışmada, birer hacker gibi hareket ederek rakiplerini geride bırakmaya çalıştı

Siber tehdit ve saldırılara karşı kurumlarını korumakla görevli siber güvenlik uzmanları, Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ (STM) tarafından düzenlenen yarışmada, birer hacker gibi hareket ederek rakiplerini geride bırakmaya çalıştı.

Capture The Flag (Bayrağı Yakala) Yarışması, siber güvenlik uzmanları, kriptoloji ve tersine mühendislik dallarında çalışanları buluşturdu.

Savunma Sanayi Müsteşarı (SSM) İsmail Demir, yarışma öncesinde yaptığı konuşmada, siber güvenliğin ülkelerin öncelikli konularından birisi haline geldiğini söyledi. Demir, şöyle konuştu:

"Siber güvenlik, ülkeler için milli güvenlik sorunu haline gelmiş durumda. Savunma kadar saldırı kabiliyetinizin de olması şart. Çünkü bu gücünüz olmazsa caydırıcılık gücünüz de olmaz. Türkiye'nin siber güvenlik listelerinde saldırıya uğrayan, saldırı kaynaklanan ülkeler listesinde ilk sırasında yer alması bizim için manidar. Bırakın dünyayı, bölgemizde dahi Türkiye'nin siber güvenlik seviyesinin çok düşük olduğuna dair bazı yorumlar var."

Demir, müsteşarlık olarak bu konuda yetkinliği, farkındalığı ve eğitim seviyesini artırmaya yönelik faaliyetleri desteklediklerini, ilgili dairelerini de bu yönde harekete geçirdiklerini belirtti.

26 takım 96 yarışmacı
Yarışmada siber güvenlik uzmanları, kriptoloji ve tersine mühendislik gibi dallarda belirlenen hedeflere diğer katılımcılardan önce ulaşmak için sistemlerdeki güvenlik açıklarından yararlanarak hedefe ulaşmaya çalıştı.

Siber saldırılara karşı kurumlarını korumakla görevli siber güvenlik uzmanları, yarışmada bu kez rol değiştirip birer hacker gibi hareket edip diğer takımları geride bırakmak için çaba harcadı.

Yarışmaya katılan 26 takım ve 96 yarışmacı, kıyasıya yarışmanın yanı sıra kendilerini deneyerek eksiklerini görüyor, bilgi ve becerilerini geliştirme fırsatı buluyor.
 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.