Sıcak havalarda bu araçlara dikkat

Sıcak havalarda bu araçlara dikkat
Makine Mühendisleri Odası Başkanı Ömer Erdoğan Duransoy Likit Petrol Gazı (LPG) ile çalışan araçların bakım ve onarımı mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle sızdırmazlık kontrolü yapılmayan LPG’li araçların büyük tehlike oluşt

Makine Mühendisleri Odası Başkanı Ömer Erdoğan Duransoy Likit Petrol Gazı (LPG) ile çalışan araçların bakım ve onarımı mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle sızdırmazlık kontrolü yapılmayan LPG’li araçların büyük tehlike oluşturduğunu belirterek, araç sahiplerine tavsiyelerde bulundu.

 LPG sızdırmazlık kontrolü yapılmayan araçların artan hava sıcaklıkları nedeniyle büyük tehlike oluşturduğunu ifade eden Makine Mühendisleri Odası Şube Başkanı Ömer Erdoğan Duransoy LPG’li araçların bakımlarına önem vermeleri gerektiğini söyledi.

Periyodik olarak sızdırmazlık kontrolleri yapılmalı

LPG’Lİ araç sürücülerin düzenli olarak sızdırmazlık kontrolünü yaptırması gerektiğini ifade eden Makine Mühendisleri Odası Şube Başkanı Ömer Erdoğan Duransoy, “Sızdırmazlık raporları sona eren araç sahiplerinden LPG sızdırmazlık raporlarını alıp, yazlık LPG bakımlarını ihmal etmemelerini istiyoruz. Hava sıcaklığı nedeniyle aracın motor kısmındaki bağlantı kabloları aşırı ısınma nedeniyle tahrip olabilir. Bu nedenle muhakkak aracın servise götürülerek hem yakıt tasarrufu için hem yaz ayları ayarı için hem de LPG bağlantı noktalarında sızıntı olup olmadığının kontrol ettirilmesi gerekiyor. Araçların arka kısmında bulunan LPG tanklarının ömürleri 10 yıldır. Buna dikkat etsinler. Ömrü geçmiş tankları sürücülerimiz mutlaka değiştirsinler” Şeklinde konuştu. (Muhammed Esad Çağla)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.