Sıcak Havalarda Hayvanların Su İhtiyacı Artıyor

Sıcak Havalarda Hayvanların Su İhtiyacı Artıyor
Edirne Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Kalender, aşırı sıcak havalarda hayvanların su ihtiyacının arttığını belirterek, " Kapımızın önüne koyacağımız bir kap su birçok hayvanın hayata tutunmasını sağlayacaktır." dedi

EDİRNE (AA) - Edirne Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Nurhan Demirci Kalender, aşırı sıcak havalarda hayvanların su ihtiyacının arttığını belirterek, "Kapımızın önüne, sokağımıza koyacağımız bir kap su birçok kuşun, kedinin, köpeğin hayata tutunmasını sağlayacaktır." dedi.

Kalender, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sıcaklıkların artış gösterdiği günlerde hayvanlarla ilgili duyarlı olunması gerektiğini söyledi.

Havaların çok sıcak olduğunu belirten Kalender, "Halkımızdan duyarlılık bekliyoruz. Havalar çok sıcak olduğunda susuzluktan bu canlılar hastalanıyor. Hepimiz bu konuda sorumluluk taşımalıyız." dedi.

"Allah'ın emaneti olan bu canlılara hepimizin sahip çıkması gerekiyor"
Sıcaklıkların arttığı bu dönemlerde daha duyarlı olunması gerektiğini söyleyen Kalender, "Allah'ın emaneti olan bu canlılara hepimizin sahip çıkması gerekiyor. Bu canlılardan bir kap suyu esirgememeliyiz. Herkes bu canlılara elini uzatmalı. Biraz empati kuralım, biz susadığımızda nasıl zorlanıyorsak onlar da öyle zorlanıyor. Sıcak havalarda bu canları unutamayız. Kapımızın önüne, sokağımıza koyacağımız bir kap su birçok kuşun, kedinin, köpeğin hayata tutunmasını sağlayacaktır." diye konuştu.

Kalender, duyarlı olunmaması durumunda sıcak günlerde sokak hayvanlarının yaşama şanslarının daha az olduğunu sözlerine ekledi.

Muhabir: Arif Aslan

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.