Şifa kaynağı Paça

Şifa kaynağı Paça
Vatandaşların sabah akşam her öğün tükettiği paça çorbası, zengin vitamin ve mineral içermesi dolayısıyla "doğal antibiyotik" olarak tanımlanıyor.

Has Paça Çorba Sahibi Ramazan Kaya Konyalıların paça çorbasını çok sevdiğini ve yoğun ilgi gösterdikleri belirterek, “Paça çorbası kuzu kelle etinden yapılan bir çorbadır. Paça çorbası yüksek oranda vitamin ve mineral içeriğiyle özellikle çok uzun yıllardan beri grip veya nezleye yakalananların ya da kemiklerinde kırılma olanların tercih ettiği bir gıda. İyi bir paça çorbası için kemik suyu ile kuzu kellesini bir arada kaynatılması gerekiyor. Bunu tereyağı, un ve kemik suyuyla terbiye yaparak iyi bir paça çorbasına sahip olunabilir. Bu işlemleri yaptıktan sonra daha önce haşladığımız kuzu kellesini didikleyerek üzerine tereyağı, sarımsak pul biberi ile ilave ederek çorbamızı içebiliriz” ifadelerini kullandı. Paça çorbasının faydalarından da bahseden Kaya, “Paça çorbası kilo alma ve kilo vermede yardımcı oluyor, sindirim sistemini kolaylaştırıyor” ifadelerini kullandı (Muhammed Esad Çağla)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.