Eren Karataşoğlu

Eren Karataşoğlu

Siftah Antep’ten

Siftah Antep’ten

Torku  Selçuk Üniversitesi  sonunda beklenen deplasman galibiyetini aldı. Maçın son anları soğuk terler döktüse de 74-73 kazandık. Aslında ilk devrede de böyle olmuştu. Herşey Antep maçı ile başladı. Antep maçını kazandık ve önümüzdeki 8 maçı arka arkaya kaybettik. Ve o zamana kadar yani ilk devredeki  Antep maçına kadar, herşey yolunda gidiyordu. 3 galibiyet 3 mağlubiyetimiz vardı. Yeni kurulmuş olan takım yavaş yavaş yerine oturuyor, iç sahadaki maçlarımızın hepsini kazanıyorduk.

***

Ancak ne olduysa Galatasaray, Fenerbahçe ve Karşıyaka maçlarından sonra üstüste alınan mağlubiyeter takımı demoralize etmişti derken Cengiz Karadağ’ın istifası geldi. Antep maçında Troy Gillenwater yani Aziz hocanın tabiriyle Büyük Troy 22 dakika süre aldı. 22 sayı attı. Az zamanda çok büyük işler başardı. Hakan Köseoğlu’nun gitmesinden sonra oyun kurucu pozisyonunda Derrick Low her maç 35 dakika ve üzerinde süre almaya başladı. Önceki haftalarda dediğimiz gibi Derrick Low’a bu kadar çok yüklenmenin sonucunda sakatlık olabilir. Bu sefer daha büyük sorunlar yaşarız. Bizim ihtiyacımız olan şey yerli bir oyun kurucu. Yabancı oyuncu iyi oyuncu diye bir kural yok bunu unutmamak lazım. Sezon başında Curtis Millage örneğinde görmüştük. Bakalım Derrick Low her maç 35 dakika ve üzeri oynamaya daha ne kadar dayanabilecek.

***

Antep maçında Aziz hoca 8 oyuncu oynattı. Ama yerinde müdahaleler ile 8 kişi ile Antep temsilcisini yenmeyi başardı. Dilerim Aziz hoca Galatasaray maçından hakkıyla çıkarsa ilk devrede olanlar bir daha olmaz. Çünkü Aziz Bekir’in öğrencileri Galatasaray maçı ile çok zor bir fikstüre başlıyor. Bu zorlu fisktürden 2 galibiyet gelirse, ligte kalmak bana göre garantilenecek. Çünkü sonrasındaki maçlarda kazanma şansımız yüksek maçlar geliyor. Eğer maçın son dakikalarını iyi oynayabilirsek ve devamı getirebilirsek güzel şeyler yapacak bu takım. Yardımcı Antrenör Barış Özcan ‘’Evimizde oynayacağımız her maçta kiminle oynarsak oynayalım, kazanma oranımız rakip takıma göre daha fazla’’  der. Bence çok doğru bir laf. Eğer sonunu getirebilirsek evimizdeki her maçı kazanabiliriz. Lakin bu lafın doğruluğunu Anadolu Efes maçında tüm Konya görmüştü.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Eren Karataşoğlu Arşivi
SON YAZILAR