Sigara bıraktırma ilaçları ücretsiz dağıtılıyor

Sigara bıraktırma ilaçları ücretsiz dağıtılıyor
Konya Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, sigarayı bıraktırma ilaçlarının yeniden ücretsiz olarak dağıtılmaya başlandığını ifade etti

Konya Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, sigarayı bıraktırma ilaçlarının yeniden ücretsiz olarak dağıtılmaya başlandığını ifade etti.

Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sigara Bırakma Polikliniğini ziyaret eden Küçükkendirci, Sağlık Bakanlığı'nın sağladığı bu ilaçların kullanılabilmesi için sigarayı bırakma polikliniklerine müracaat edilmesi gerektiğini belirtti.

Konya merkezde 6, ilçelerde ise 3 olmak üzere toplamda 9 birimin bu konuda hizmet verdiğini vurgulayan Küçükkendirci, şunları kaydetti:

"Konya Numune Hastanesi, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Güzide Koru Verem Savaş Dispanseri, Beyhekim Devlet Hastanesi, Selçuklu Tıp Fakültesi Aile Hekimliği, Meram Tıp Fakültesi Aile Hekimliği, Ereğli Devlet Hastanesi, Akşehir Devlet Hastanesi ve Beyşehir Devlet Hastanesi sigara bırakma poliklinikleri bulunmaktadır. Sigarayı bırakmak isteyenler, bu birimlere başvuru yapmalıdır."

Sigara bıraktırma ilaçlarının elden verilmeyeceğini hatırlatan Küçükkendirci, "Yalnızca hekim tarafından uygun görülen ilaç sisteme reçete olarak işlenecek ve hastalar ilacın verileceği merkezlerden gidip alabileceklerdir. Buralarda gerekli yönlendirme yapılacak. Vatandaşlarımızı, sigara bırakma polikliniklerine davet ediyoruz" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.