Sığınmacılar gitarla moral buluyor

Sığınmacılar gitarla moral buluyor
Bozüyük'te yaşayan Somali, Afganistan, Etiyopya, Irak ve İran uyruklu kadın sığınmacılara, Halk Eğitim Merkezinde gitar kursu veriliyor- Halk Eğitim Merkezi Müdürü Güner: "Onları topluma kazandırabilmek, ülkemizin değerlerini anlatabilmek amacıyla, müzik,

BİLECİK (AA) - MUHSİN ARSLAN - Bilecik'in Bozüyük ilçesinde Somali, Afganistan, Etiyopya, Irak ve İran uyruklu kadın sığınmacılara, yaşadıkları sıkıntıları unutturmak, savaş psikolojisinden uzaklaştırmak ve topluma entegrasyonlarını sağlamak için Halk Eğitim Merkezinde gitar kursu veriliyor.

Gitar kursuna katılan 8 kadın, kursta seslendirdikleri eserlerle Türkçe konuşmayı da öğreniyor. Bozüyük Halk Eğitim Merkezi Müdürü Rıdvan Güner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sığınmacıların Türkiye'ye uyumlarını sağlamak amacıyla her türlü faaliyetlerde bulunduklarını söyledi.

Sosyal hayatta aktivite yapabilmeleri için istekleri doğrultusunda bazı kurslar düzenlediklerini belirten Güner, "Ülkelerindeki savaşlardan dolayı ülkemize sığınanların sosyal hayatın içinde yer almaları için farklı kurslar açıyoruz. El birliğiyle her türlü hizmetler kurumumuz tarafından sağlanmaktadır. Onları topluma kazandırabilmek, ülkemizin değerlerini anlatabilmek amacıyla müzik, sosyal ve kültürel anlamda her türlü faaliyetlerde bulunuyoruz." diye konuştu.

- "Yapmak istediğimiz, onları müzikle besleyebilmek"

Kursta gitar dersi veren Fatih Emircan da katılımcıların dillerinin farklı olması sebebiyle ilk başta zorluk çektiklerini ancak zamanla bunun da üstesinden geldiklerini söyledi.

Emircan, şunları kaydetti:

"Burada istediğimizi anlatmak isterken dilde biraz sıkıntı olabiliyor. Birbirlerine yakın dilleri bilmelerine rağmen farklı konuşmalar olduğundan kendi aralarında da anlaşamadıkları kelimeler, sözler olabiliyor. Şu anda yapmak istediğimiz, müziği daha çok aşılayabilmek, onları müzikle besleyebilmek. Ülkelerinde problemlerinin olduğunu zaten biliyoruz. Onları müzikle bu psikolojiden biraz da olsa uzaklaştırmaya gayret ediyoruz. Orada yaşadıklarını unutturmaya, burada tekrardan yeni bir hayatın onları beklediğine, düzenli bir şekilde yaşamaları gerektiğini ifade etmeye çalışıyoruz."


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.