Sığınmacılar Türkiye Şampiyonası'nda yarışabilecek

Sığınmacılar Türkiye Şampiyonası'nda yarışabilecek
Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Şahin:"Suriye'den gelen sığınmacı çocuklar önce kendi aralarında yarışacaklar. Burada başarılı olacak çocukları Türkiye Şampiyonası'nda, Avrupa ve Dünya Tekvando Federasyonları adına yarıştıracağız"- "Türkiye Şampiyona

ANKARA (AA) - ÖMER HAKAN KİBAR - Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Suriye'den gelen sığınmacı çocukların Avrupa ve Dünya Tekvando Federasyonu adına Türkiye Şampiyonası'nda mücadele edebileceklerini söyledi.

Şahin, AA'yı ziyaretinde, sığınmacı çocuklara kendi aralarında yapacakları yarışma için ders vermeye başladıklarını ifade etti.

Suriyeli çocukların sportif yönden gelişmeleri için çalıştıklarını anlatan Şahin, "Bu çocuklar için yaza kadar lokal bir şampiyona yapmayı planlıyoruz. Böyle bir şampiyona için kuralları belirledik. Bu çocukların yetişmesi için bir yıllık süre gerekiyor" diye konuştu.

Sığınmacıların uluslararası organizasyonlara katılabildiğini ifade eden Şahin, şöyle devam etti:

"Suriye'den gelen sığınmacı çocuklar önce kendi aralarında yarışacaklar. Organizasyonu da bu yaz mevsiminde yapmayı planlıyoruz. Burada başarılı olacak çocukları Türkiye Şampiyonası'nda, Avrupa ve Dünya Tekvando Federasyonları adına yarıştıracağız. Türkiye Şampiyonası'nda başarılı olan Suriyeli çocuklar sonrasında seçilerek Türk Milli Takımı için beklemeye alınacak. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçmeleri için bir bekleme süreleri var. Bu süre dolunca da kendileri Türk vatandaşı olarak milli takımlarda yarışabilecekler."


- Vatansız sporcular IOC çatısı altında


Metin Şahin, vatansız sporcuların Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) adına uluslararası organizasyonlara katılabildiklerini hatırlattı.

Şahin, "Biz yönetmelik ve statü olarak hazırız. Sporcuları da hazır hale getirmeye çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

Yaptıkları işin bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu vurgulayan Şahin, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kilis'teki konteyner kentte bulunan 300 çocuğa malzeme yardımı yaptık ve onlara tekvando dersi vermeye başladık. Proje kapsamında bizimle Kilis'te bulunan WTF Başkanı Chungwon Choue bu olaydan çok duygulandı. Kendisi malzeme konusunda yardımcı olacaklarının sözünü verdi."


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.