Sığınmacıların geride bıraktıkları malzemelerden sergi

Sığınmacıların geride bıraktıkları malzemelerden sergi
Muğla'nın Bodrum ilçesinde Ege Denizi'nde hayatını kaybedenlerin anısına, kaçak ve sığınmacılardan kalan malzemelerden oluşan "İsmi yok" sergisi açıldı- Sergide, olaylarda yaşamını yitirenlerin yaşadıklarını hissedebilmek için deniz suyu da içildi

MUĞLA (AA) - Ege Denizi'nde hayatını kaybeden sığınmacıların anısına, Bodrum ilçesinde sergi açıldı.

Serginin küratörü Ekin Anıl, Bodrum İnsanca Yaşam Derneği ve Bodrum Belediyesinin desteğiyle organize edilen sergide, Görsel sanatçı Genco Gülan'ın Bodrum sahilinden topladığı ve sığınmacıların atıklarından oluşan serginin açılışı yapıldı.

Kent merkezindeki Bodrum Aya Nikola Kilisesi'nde açılan sergiye, yerli ve yabancı turistler yoğun ilgi gösterdi. Aralarında bebek ayakkabıları, biberon, lastik bot şişirme pompası, can yelekleri gibi birçok atık malzemenin olduğu sergi büyük ilgi gördü.

Küratör Anıl, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ege Denizi'nde yaşamını yitirenler için sergi açtıklarını söyledi.

Sergide aynı zamanda beyaz balonların da yer aldığını anlatan Anıl, "Beyaz balonlar onların ruhlarını sembolize ediyor. Amacımız Ege Denizi'ndeki mülteci ölümlerine dikkati çekmek." dedi.

Atık malzemeleri toplayan sanatçı Genco Gülan, sergi için Bodrum kıyılarında dolaşarak mültecilerden kalan eşyaları topladığını anlattı.

Gülan, bulduğu malzemeler arasında, patlamış botlar, can yelekleri, konserve kutuları ve ayakkabı parçaları gibi birçok atığın yer aldığını belirterek, şöyle dedi:

"Bu sergiyi, ülkemizi terk etmiş veya terk etmeye çalışmış göçmenlere bir çeşit saygı duruşu ve vefa borcu olarak düşünüyorum. Sergimizin adı 'İsmi yok'. Bu sergi için Gümüşlük, Turgutreis ve Aspat kıyılarından eşyalar topladım." diye konuştu.

Yasa dışı geçişlerde yaşamını yitiren kişilerin yaşadıklarını hissedebilmek için ziyaretçilere deniz suyu da ikram edildi.

Serginin pazar gününe kadar açık kalacağı öğrenildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.