Hüseyin Akıncı

Hüseyin Akıncı

Sigortacılık Haftası

Sigortacılık Haftası

 2011 yılından bu yana sektörel kurum ve kuruluşlar ile ülkemizin dört bir yanındaki Oda ve Borsalarımızda, sigorta bilincini artırmak amacıyla Sigorta Haftasında çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.

Hazine Müsteşarlığının "Sigortacılık Bilinçlendirme ve Tanıtım Stratejisi" uyarınca, Mayıs ayının son Pazartesi günü başlayan hafta, "Sigorta Haftası" olarak belirlenmiştir.

Bu hafta içinde Konya Ticaret Odası’nda tüm sigorta camiasını bir araya getirip çok kibar bir şekilde bizleri ağırlayan bir dokunup bin ahhh işiten Sayın Selçuk Öztürk ve komite başkanımız sayın Rafet Bircan ve ekibine buradan teşekkür etmek isterim, camia adına. Bu hafta okullarda etkinlikler düzenlenecek sigorta bilincini çocuklara anlatacak arkadaşlarımız. İlkokuldan başlamalı bu bilinç.

ÖZGÜVENİMİZ KAYBOLMUŞ

Sigortacılık özgüveni yüksek olmak demektir, fakat özgüveni yüksek bir topluluktan özgüvensiz bir topluluk haline gelmişiz, baktım da arkadaşlarda bir bıkkınlık ve özgüveni olmayan biz bu sıkıntıların üstesinden geliriz. Gibi bir durum açıkçası görmedim, toplantının başından sonuna kadar sıkıntımız var dertlerimiz var serzenişi gösteren, bir elin parmaklarını geçmeyen arkadaşlarımız oldu. Katılımcı arkadaşlarda bana dokunmayan yılan misali herkes halinden memnun. Kimse kusura bakmasın ama kimse toplantıda moderatörlük yapan Selçuk Başkanı zorlamadı bile. Özgüven eksikliği böyle bir şey demek. Herkes köşesinde sigortacıların sıkıntılarını yıkmışız 3, 5 arkadaşın sırtında gidiyor. Bahaneler üretmeden, herkesin korktuğu işi yapmak, bugünün işini yarına bırakmadan başkalarının olumsuz düşüncelerinden etkilenmeden, insanlara önyargı ile yaklaşmadan kaynak yetersizliğini bahane olarak sunmadan, kendinizi başkalarıyla kıyaslamadan, herkesi memnun etmeye çalışmadan, hayatın acı gerçeklerini göz ardı etmeden, harekete geçmek için kimsenin onayını beklememek, özgüvenin yüksek olması demek, bizler bu özgüvenden yoksun olduğumuz sürece sırtımıza daha çok yük vuran olur. Mesleğimize olan saygısızlığımız had safhada oduncunun, kömürcünün, kaportacının boyacının hala poliçe kestiği vergi vermeden senin benim sırtımdan para kazanan çantacıları bu camia temizlemediği sürece bizler daha çok havanda su döveriz.

Delinin biri yatarken yere düşmüş. Kalkıp yerine yatmış. 10 dakika sonra tekrar düşmüş ve şöyle demiş:

-İyi ki az önce kalkmıştım. Yoksa üzerime düşecektim.

KAZASIZ GÜNLER.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Akıncı Arşivi
SON YAZILAR