“SİGORTADA FİYAT SERBESTLİĞİ KALDIRILDI”

“SİGORTADA FİYAT SERBESTLİĞİ KALDIRILDI”
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, trafik sigortasında nisan ayından itibaren tavan fiyat uygulamasına geçileceğini açıkladı. Sektör temsilcileri ortalama yüzde 30’luk indirim olmasını öngörüyor

Otomobillerde 1 Nisan itibariyle tavan fiyat uygulaması başlayacak. 2017’nin sonuna kadar sürecek uygulamada sürücülerin hasar kademelerine göre tavan fiyat belirlenecek ve sigortacılar bu fiyatın üzerinden poliçe kesemeyecek. Uygulama sayesinde 1 Nisan’a kadar yüksek fiyattan sigorta yaptıranların primleri iade edilecek. En düşük fiyatın ise 430 lira olması tahmin ediliyor.

“SİGORTADA FİYAT SERBESTLİĞİ KALDIRILDI”

Geçilen yeni uygulamayla birlikte prim-gün sayısına göre hesaplanıp iade edilecek Sigortacı Hüseyin Avni Akıncı, “Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek konuyla alakalı yaptığı açıklamada Hazine Müsteşarlığı’nca sigorta sektörü lehine atılan bütün iyi niyetli adımlara rağmen, zorunlu trafik sigortası primlerinin makul fiyatlara düşmemesi nedeniyle tavan fiyat uygulanması kararı aldıklarını söylemişti. Hazine Müsteşarlığı zorunlu sigorta da fiyat serbestliğini de kaldırdı” ifadelerini kullandı.

“HASARSIZ GEÇEN YIL İÇİN KADEME ARTACAK”

Trafik sigortasında fiyatların, hasarsızlık kademesi sistemine göre belirlendiğini söyleyen Akıncı, “Hasarsızlık kademesinde 7 kademe var. 4. kademe, trafik sigortasına giriş kademesi. İlk kez sigorta yaptıracaklar trafik sigortası sistemine 4. kademeden giriyor. Hasarsız geçen her yıl bir kademe artıyor ve 7. Kademeye kadar çıkartılıyor. Aynı şekilde hasar yapıldığı her yıl içinde kademe düşerek 1. Kademeye kadar iniliyor. Başlayacak tavan fiyat uygulamasında Hazine, her bir kademedeki sürücünün ödeyeceği en yüksek fiyatı belirleyecek” şeklinde konuştu. Henüz fiyatların belirlenmediğini ifade eden Akıncı, tavan fiyat uygulamasıyla ortalama yüzde 30’luk indirim olabileceğini dile getirdi. Akıncı, “Bugün otomobillerde ortalama prim 627 lira tavan fiyat uygulamasıyla birlikte fiyat 438 liraya düşecek. En büyük indirim çok hasarlı araçlarda olacak. (Dilhan Türker)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.