Şii Lider Sadr Ürdün'de

Şii Lider Sadr Ürdün'de
Ürdün Kralı 2. Abdullah, Iraklı Şii lider Sadr'ı kabul etti

AMMAN (AA) - Ürdün Kralı 2. Abdullah'ın, Irak’taki Şii lider Mukteda es-Sadr'ı kabul ettiği bildirildi.

Kraliyet Divanı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Kral Abdullah, başkent Amman'daki El-Huseyniyye Sarayı'nda Sadr ile görüşerek, Irak'taki son gelişmeleri ele aldı.

Görüşmede ayrıca iki ülkenin ortak faydasına hizmet edecek ekonomik ve ticari iş birliğinin güçlendirilmesi meselesi masaya yatırıldı.

Kral Abdullah görüşmede, Irak'ta ülkenin anayasasına uygun olarak toprak birliğini ve güvenliği muhafaza etmek için diyalog dilinin hakim olmasının önemli olduğunu belirterek, "Bölge, tek faydası terör örgütlerine olan yeni bir çatışmayı daha kaldıramaz." ifadelerini kullandı.

"Irak ordusunun terör örgütü DEAŞ'a karşı gerçekleştirdiği başarılar, Irak'ta güvenlik ve istikrarın tesisinde ve toprak bütünlüğünün korunmasında temel taş niteliğinde." ifadelerine yer veren Abdullah, Ürdün'ün Irak'ta ulusal uzlaşının gerçekleşmesi ve tüm siyasi kesimler arasında mutabakat sağlanması için sarfedilen çabaları desteklediğini kaydetti.

Şii lider Sadr da bölgede dengelerin sağlanması konusunda iyi bir örnek teşkil eden Ürdün'ün rolünün önemli olduğunu vurgulayarak, Irak'ta barış ve istikrar tesisi ile birlik ve bütünlüğün sağlanması için verdiği desteklerden dolayı Ürdün'ü takdir ettiğini belirtti.

Ürdün Kralı 2. Abdullah dün akşam ülkesini ziyaret eden Irak Başbakanı Haydar el-İbadi ile iki ülke arasındaki ilişkiler ve bölgesel gelişmeleri görüşmüştü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.