Siirt'te bomba yüklü aracın ele geçirilmesi

Siirt'te bomba yüklü aracın ele geçirilmesi
Teröristlere ait bombalı araçla ilişkisi olduğu gerekçesiyle gözaltına alınanların sayısı 4'e yükseldi

SİİRT (AA) - Siirt'te ele geçirilen teröristlere ait bomba yüklü araçla ilişkisi olduğu gerekçesiyle gözaltına alınanların sayısı 4'e çıktı.

Alınan bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yürütülen çalışmada, bombalı araçla ilgili arananlardan 2'si daha yakalandı.

Gözaltına alınan zanlılar, Siirt Devlet Hastanesi'ndeki sağlık kontrollerinin ardından Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Olayla ilgili gözaltı sayısı 4'e yükselirken, 3 kişinin daha yakalanması için çalışmalar sürüyor.

- Olay

Baykan ilçesinin Veyselkarani beldesine bağlı Üç Çeşme mevkisinde uygulama yapan jandarma ekipleri, şüphelendikleri 2 otomobili durdurmak istemiş, "dur" ihtarına uymayarak, olay yerinden hızla uzaklaşan araçları takibe almıştı.

Teröristlerin kullandığı araçlar, Siirt-Bitlis karayolu Çaykaya köyü yakınlarında durdurulmuş, ateş açılması sonucu çıkan çatışmada iki terörist etkisiz hale getirilmiş, bir asker yaralanmıştı. Yaralı asker, helikopterle Siirt Devlet Hastanesine kaldırılmıştı. Teröristlerin kullandığı araçların birinde yapılan incelemede 200 kilogramlık el yapımı patlayıcı düzeneği bulunmuştu, daha sonra olayla ilgili olduğu gerekçesiyle 2 kişi gözaltına alınmıştı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.