Siirt'te terör mağduru çocuklara psikolojik destek

Siirt'te terör mağduru çocuklara psikolojik destek
Şırnak ve ilçelerindeki terör olayları nedeniyle Siirt'e gelen ailelerin çocuklarına Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü görevlilerince psikolojik destek veriliyor- Aile Destek Merkezleri Koordinatörü Temiz:"Çocuklarımızın yaşadıkları olayları unutabi

SİİRT (AA) - Şırnak ve ilçelerindeki terör olayları nedeniyle Siirt'e gelen ailelerin çocuklarına psikolojik destek sağlanıyor.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Aile Destek Merkezinde, Şırnak merkez ile Cizre ve Silopi ilçelerinden gelen terör mağduru ailelerin çocuklarına psikolojik destek veriliyor.

Aile Destek Merkezleri Koordinatörü Nurten Temiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkezler bünyesinde kurulan Çocuk Gelişim Merkezlerinde terör mağduru çocukları mutlu etmek için çeşitli aktiviteler düzenlediklerini söyledi.

Temiz, "Çocuklarımızın yaşadıkları olayları unutabilmeleri için burada olan çocuklarımız ile kaynaştırıyoruz, onları hiç ayırmaksızın beraber etkinliklere dahil ediyoruz. Çocukları sinemaya götürüyoruz. Yaşadıklarını unutturup baharın geldiğini, ondan sonra yeni ufuklara yelken açmaları için yardımcı oluyoruz. Öğretmenlerimiz, eğiticilerimiz ve burada bulunan tüm personelle canla başla çalışıp, yaşadıklarını unutturmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Aile Destek Merkezleri aracılığıyla Siirt'teki sosyo-ekonomik durumu düşük olan ailelerle terör mağduru ailelere yardımcı olduklarını dile getiren Nurten Temiz, Aile Destek Merkezlerinde 30'dan fazla ders ve kurs verildiğini belirtti.

Temiz, şöyle devam etti:

"Oyun odası, spor salonumuz, bilgisayar odamız, bilgisayar teknoloji kursumuz, beceri kurslarımızla beraber ev ekonomisi ve Kur'an, fıkıh dersleri vermek üzere bulunmakta olan etüt odalarımız var. Amacımız, merkezlerin özellikle sosyo-ekonomik durumları kötü olan ailelere destek vermektir. Yaşama adapte olmaları için yardımcı oluyoruz. Her türlü desteği sağlayabilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Ailelerimize özellikle zeka ve hayal güçlerini geliştirmek konusunda ana sınıfı öğretmenlerimiz bu konuda çok yardım ediyor. Psikoloğumuz çocuklarla birebir görüşüp, onlarla sohbet ediyor."

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından görevlendirilen Aile Destek Merkezi Psikoloğu Yüksel Şahin ise bölgede yaşanan olaylardan etkilenen çocuk ve yetişkinlerle birebir ilgilenip, onlara yardımcı olduklarını söyledi.

Bireysel görüşme ve grup çalışması kapsamında psikolojik destek verdiklerini belirten Şahin, çocuklar için düzenlenen sosyal faaliyetlerin olumlu etkilerini gördüklerini de anlattı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.